Феноменалният дразнител Бил Гейтс - благодетел или злодей

06.04.2021 Петя Минкова
Основателят на Microsoft Бил Гейтс СНИМКА: Ройтерс
Основателят на Microsoft Бил Гейтс СНИМКА: Ройтерс

Той прогнозира с точност пандемията още през 2015 г., а през октомври 2019 г. със “Събитие 201” показа какво ни чака само след 2-3 месеца.

Филантроп, бизнесгуру, злодей, световен дразнител или талантлив предприемач е Бил Гейтс? В момента едва ли някой може да се сети за по-противоречива фигура - от прозорлив лидер, който гледа далеч напред във времето, до новия Малтус, дошъл, за да редуцира световното население.

Разбира се, в цялата тази

паяжина от конспирации

може да има и много истини, но е факт, че мрежата прелива и от компромати срещу него. Някои са откровени лъжи, а други са така направени, че нито могат да бъдат потвърдени, нито да бъдат отречени.

Още повече, Гейтс финансира един от най-големите сайтове за проверка на фактите, където, разбира се, главен герой е той. Медията разбива на пух и прах всички митове около него, но с това те изобщо не стават по-малко. Напротив, растат в геометрична прогресия, а "злодействата" му дебнат буквално от всеки ъгъл в интернет.

Най-новото му прегрешение се разпространява от няколко дни във фейсбук и на пръв поглед е написано като справка, изреждаща факти с приложени линкове, за да

изглежда

достоверно.

Информацията обвързва финансово и чрез близки хора Бил Гейтс с компаниите, които в момента бълват първите ваксини срещу коронавируса. Твърди се, че мъжът на едната сестра на Гейтс - Ейвиън Блейк, управлява AMS-IX, която държи 51% от "Пфайзер", разработила с "Бионтек" първата одобрена в света ваксина.

Справка на "168 часа" в сайта на компанията установи, че такъв човек там няма, но дори да допуснем, че е сред акционерите, които не се афишират, все пак съпругът на

сестрата на Гейтс

се казва Джон, а не Ейвиън.

Много по-любопитно е защо например за въпросния съпруг не може да се открие нищо в интернет, за него не е ясно нито кой е, нито с какво се занимава. Това е доста странно, защото за жена му и голямата фамилия Гейтс редовно има подробни статии в големите медии.

По-нататък в справката се споменава, че голямата дъщеря на Гейтс е сгодена за сина на управителя на "Пфайзер" - гръка Албърт Бурла. Проверка на вестника установи, че през февруари 2020 г. Дженифър

Катрин Гейтс се е сгодила за гаджето

си, с което са заедно от 4 години. Това не е Джейми Бурла, а 28-годишният египетски милионер Найел Насър. Двамата се запознават, докато учат в Станфорд и споделят общото си увлечение по ездата.

И ако тази справка все пак подлежи на проверка, то не е точно така с прочутия клип на Гейтс пред Пентагона. Във видеото човек, който много прилича на него, обяснява на 30-ина души в затъмнена зала, че може да се изключи

генът на вярата в Бог

и по този начин радикалните ислямисти могат да станат нормални хора.

Идеята на човека, приличащ на Гейтс, е да се пусне вирус в Близкия изток, а след това ваксина с необходимия компонент за изключване на гена. На слайдове той показва какво ще се случи с мозъците на инжектираните хора.

В горния ъгъл на клипа през цялото време мига надпис "Бил Гейтс на презентация в Пентагона, 2005 г.".

За съжаление е сниман доста отдалеч, а камерата е с лошо качество и трудно може да се установи за кого става дума.

Гейтс официално отрича това да е той, а медиите, които шумно опровергават клипа, съобщават, че кадрите може би са част от филм с подобен сюжет, който така и не бил завършен. Дали обаче това е истината, или това е

версията

на медиите,

подкрепящи изказването на Гейтс, на този етап няма как да се установи със сигурност.

Същата истерия започна и след интервюто на Гейтс през март, когато той предложи всеки да има цифров сертификат, нещо като невидима татуировка, за да е ясно кой е преболедувал COVID-19, кой е ваксиниран, а ако не е - кога е тестван.

Така се роди аферата с евентуалното чипиране, подготвено от Гейтс. Благодарение на това, скорошно проучване в САЩ установи, че 28% от американците вярват, че милиардерът иска да ги чипира с някаква злодейска цел. Въпреки че от фондацията "Бил и Мелинда Гейтс" заявиха, че идеята на

цифровия сертификат

е да подпомогне създаването на платформа с отворен код, подозренията не само че останаха, а се развихриха с такава сила, че се стигна до нова интрига. Понеже Гейтс енергично отрече, конспираторите заподозряха, че той ще реализира коварния си план, като тайно чипира човечеството чрез ваксините.

Благодарение на това на 10 април 2020 г. в САЩ започна подписка на сайта на Белия дом, в която се настоява за разследване на "Фондация Бил и Мелинда Гейтс" за "медицински злоупотреби и престъпления срещу човечеството". До 8 декември 2020 г. тя бе събрала 676 531 подписа. Поради всички тези съмнения в италианския парламент поискаха въпросите с Гейтс да бъдат отнесени към Международния наказателен съд за

престъпления срещу човечеството.

Паралелно с исканията по цял свят милиардерът да бъде арестуван заради подмолното си участие в пандемията, се появяват и много информации, които не са верни.

Неотдавна в публикация в британския Twitter се завъртя информацията: „Бил Гейтс признава, че ваксината без съмнение ще убие 700 000 души“, след което имаше линкове към видео с участието на десния конспиратолог Алекс Джоунс.

Във видеото Гейтс говори за ефикасността на ваксините при възрастни хора, но предупреждава, че има риск от странични ефекти.

"Ако имаме един страничен ефект на 10 000 ваксинирани, това е много повече... 700 000 души, които ще страдат от това", казва той. Което е доста различно от това, че 700 000 "ще умрат от ваксината". Странични ефекти могат да бъдат и алергични реакции и временно неразположение.

Как великият бизнесгуру се превърна в световен "рептил"?

До появата на COVID-19 милиардерът бе истинско вдъхновение за милионите си последователи. Те жадно поглъщаха всяка негова дума и съвет, четяха книгите, които той чете, спазваха неговия здравословен режим и го питаха как

поддържа мозъка

си с бридж, в кои сайтове играе всяка вечер с приятеля си Уорън Бъфет, какво прави в свободното си време и т.н.

Самият той от 2010 г. дарява сериозни суми за ваксини, като пет години преди това инвестира в девет от най-големите фармацевтични компании.

Макар че оттогава предупреждава, че един ден светът ще е изправен пред сериозен вирус, най-популярно стана интервюто му от 2015 г. В него Гейтс заявява, че потенциалният убиец, с който ще се сблъска международната общност, не са войните, а световна пандемия. Според милиардера е много по-вероятно милиони да загинат от

опасен вирус,

отколкото от нова война.

След това той многократно в медийните си изяви заяви, че опасността от вируси нараства и по този начин той се превърна в един от големите пропагандатори на необходимостта от ваксини.

Тук става още по-интересно.

"168 часа" вече писа как на 18 октомври 2019 г. Гейтс и различни учени и експерти в Ню Йорк разиграваха апокалиптични сценарии в рамките на „Събитие 201” - избухване на бързо разпространяващ се нов коронавирус.

Проектът, под егидата на Института за здравна сигурност "Джонс Хопкинс", подпомаган от Световния икономически форум и фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, организира семинар, в който 15 изявени лидери в сферата на бизнеса, държавното управление и общественото здраве разработиха различни модели на поведение при евентуално възникване на световна пандемия.

Те разиграват вариант как коронавирус се е предавал от прилепи към свине, а впоследствие чрез месото стига и до хората и започва да минава от човек на човек. Според сценария вирусът се разпространява из цял свят и започва пандемия. Патогенът и болестта са моделирани по познатия от 2002-2003 г. SARS, но са още по-заразни, въпреки че при една част от заболелите се наблюдават леки симптоми.

Според сценария всичко тръгва от свинеферми в Бразилия, но заразата засяга силно Китай и САЩ. Учените не могат да създадат ефективна ваксина през първата година. Съществува потенциално лекарство срещу СПИН, което помага на болните, но не прекъсва предаването на заразата.

Броят на заболелите се увеличава. С нарастването на смъртните случаи все по-страшни стават икономическите и социалните последици. Сценарият приключва след 18 месеца, като в този период умират 65 милиона души.

Изводът на експертите в "Събитие 201" е, че пандемията е овладяна не заради мерките, а защото са починали 33-34 млн. души.

Според специалистите вирусът ще продължи да е заразен, докато няма ефективна

ваксина

или докато 80-90% от световното население не се зарази.

Тук идва най-любопитното - в симулативния сценарий заболяването се казва коронавирусен остър белодробен синдром, който протича с бронхопневмония.

50% от заболелите се нуждаят от хоспитализация, много от тях са настанени в реанимации и 14% от тях умират. Общата смъртност от вируса е около 7%.

Приликите са толкова смайващи,

че когато няколко месеца по-късно се появи COVID-19, институтът и фондацията на Гейтс бяха принудени многократно да заявяват, че не са имали никаква представа за предстоящата пандемия.

Всичко било просто едно съвпадение на събитията.

Но дали наистина е така?

Факт е, че специалистите отдавна прогнозират, че с глобалното затопляне ще се сблъскваме с все по-опасни вируси.

Дали Гейтс знае това и прави

точни прогнози на база на обективната ситуация, или

знае нещо, което никой друг не знае?

За съжаление на този етап все още въпросите са повече от отговорите.