Лична дигитална страница

Спомените, които оставят за нас скъпите ни покойници

Направи лична дигитална страница и разкажи за тях

С личната дигитална страница за починал близък можеш да споделиш в интернет чрез spomen.bg специални моменти, които да напомнят за него на поколенията.

Да разкажете за хубавите неща, които сте преживели заедно, за семейството и постиженията на този човек, за следите, които е оставил. Ако прибавите и забавни случки, снимки и видеа, това не само ще е щит срещу забрава, а и ще направи болката ви по-лека. 

Нека децата и техните потомци знаят какъв чудесен дядо са имали в рода си, каква всеотдайна майка и добър човек е била тяхната баба...

Няколко лесни стъпки и вашата индивидуална възпоменателна страница в spomen.bg е готова.

Близки и познати могат да добавят спомени като текст или снимки. Или просто да споделят утеха и подкрепа. Когато животът на починалия преминава пред погледа на останалите, виждаш колко смисъл и щастие е имало във всеки изживян момент. И приемаш мисълта, че смъртта е част от живота.

Тъгата след починал близък е нещо много лично и всеки човек се справя по различен начин със загубата. Не винаги искаш да споделяш с целия свят чувствата и болката си.

Хартиеният некролог несъмнено е много важен и дава безценна информация, но мемориалната страница предоставя допълнителни възможности – цветност, добавяне на албум със снимки, видео, любима музика като фон, любим стих, изображение на паметната плоча. Имате всичко това – само с едно натискане на клавиша.

Въпреки че едва ли някой би си позволил, сме длъжни да напомним, че

публикуването на обидни текстове и снимки,

които могат да накърнят честта и достойнството на починалия и семейството му,

е абсолютно забранено и наказуемо.

Затова нашият администратор лично ще одобри и публикува вашите спомени и съболезнования.

Интернет не е свободно от правни норми пространство. Даже напротив. Тук важат всички закони на страната. С приемането на нашите Общи търговски условия вие се задължавате да не нарушавате правата и интересите на трети страни (търговски марки, авторски и лични данни и права), както и да спазвате етични норми на общуване и изразяване.

Какво трябва да имам предвид, когато качвам снимка на починалия?

Тук важи правилото за изрично съгласие от страна на наследниците на починалия – деца, съпруга, родители или други.

Мога ли да качвам снимки или видеа, на които има и други хора?

Да, но само с изричното съгласие на всички приятели и познати от снимката. Попитайте ги непременно, вероятно няма да откажат. При непълнолетни задължително се иска съгласие от законния им представител.

Абсолютно е забранено качването на снимки от интернет, за които нямате разрешение от собствениците на авторските права!

Няма специални изисквания при публикуване на снимки от:

- Участие на починалия в историческо събитие (политици, артисти, писатели, учени и общественици),

- Когато е сниман до забележителности, паметници или сред природата

- Репортажни снимки с висок обществен и културен интерес

Какво да имам предвид, когато качвам съдържания (снимки, текстове, стихове, видеа и музика), които не са мои?

Задължително се посочва автора и източника, напр. издателството или музикалната компания. В определени случаи може да бъде поискано и писмено съгласие. Отговорността изцяло носи лицето, което подава това съдържание в нашия портал.

Какво да спазвам още при качване на музика като фон на мемориалната страница? Музика, която нашият починал близък е харесвал и днес топли сърцата ни.

• Споделете през YouTube.

• Може да качвате лично записани песни и китарен звън от веселите семейни моменти.

• Платени мелодии и песни по ваш избор.

Имам ли право да пускам само линк към съответното произведение?

Да. Вместо текст, картинка, снимка, музика или видео можете просто да посочите линк директно към страницата (напр. официалната страница на известен изпълнител, артист или група).

И отново:

Абсолютно забранено и наказуемо е публикуването на обидни текстове и снимки, които могат да накърнят честта и достойнството на починалия и семейството му.

Бележка: Личната дигитална страница на покойника стои за период от няколко дни на първи позиции в категорията, след което остава в архива на сайта и е видима от всички в търсачката. Няма ограничения за размера на текста.

Редакция и смяна на снимките се заплащат допълнително по договаряне в зависимост от промяната - между 20 и 50 лв. без ДДС.