Милионерката Джулия на Емил Димитров бяга в Париж на 20 г., оставя мъж и дете

03.05.2021 Симона Димитрова
Джулия Бул
Джулия Бул

Съпругът се влюбва в песните на изпълнителя и го прави известен. Посланик Топенчаров я среща с Живков, който казва: Вие сте не само красива, но и умна. След 32 г. намира дъщеря си, която управлява къщите на Диор и Ив Сен Лоран в Берлин.

Бизнесменът Христо Куртев е твърдо решен да представи Емил Димитров на френската публика и създава музикалното издателство “Орфеус”. След редица перипетии двамата мъже заминават за Париж и първата им работа е да се срещнат със създателя на големия музикален фестивал МИДЕМ в Кан - Жан Бул. Милионерът бил женен за 24 години по-младата от него

Юлия Христова от Пловдив,

която там приела артистичния псевдоним Джулия Бул. Съпругът на българката се влюбил в музиката на нашия певец и направил всичко възможно той да се яви на фестивала в Кан.

Като млади издатели Куртев и Емил Димитров нямали средства, за да наемат щанд на МИДЕМ, който да рекламира изкуството на българския певец. Жан Бул разбрал за затруднението и бил категоричен, че талантът на Димитров трябва да бъде оценен от всички и те ще бъдат негови гости на фестивала му.

След изпълнението на българския певец той моментално се превръща в сензация, а песните му стават хитове, обичани дори на Запад. За благодарност към Бул той посвещава една от своите песни на съпругата му - “Джулия”.

Самата Юлия Христова почина на 22 декември 2020 г. в малък апартамент в Париж точно преди да навърши 86 г. За нейната кончина съобщи Христо Куртев. Двамата бяха сред най-известните светски двойки през 90-те години, когато Бул се завърна в България. На 20-ия ден от смъртта й той организира панихида в столицата.

Тя бе легенда на софийския и парижкия хайлайф, а историята на живота й определено е достойна за роман. Източник на "168 часа" разказа за едни от най-интересните й приключения.

Само на 20 г. успява да избяга от България и заминава за Франция. Дребен щрих в това приключение е, че у нас тя вече е омъжена и има дъщеря.

Решила обаче, че повече не може да живее по този начин, и съобщила на съпруга си, че се разделят. Оставила детето на родителите си, тъй като нямало как да го вземе със себе си. Мъжът й обаче отвежда момичето и го дава на майка си и сестра си в Стара Загора. Заради това Юлия прекратява всякаква връзка с рожбата си.

Пристигайки в Париж, късметът е на нейна страна, а запознанството с бъдещия й богат съпруг е повече от интересно. Въпреки това тя нямала намерение да се омъжва, а междувременно изживявала

бурна любов с пианиста Юри Буков.

Всъщност именно тази светска новина вбесила първия й мъж и той решил да й вземе детето.

Във Франция имала приятел, състудент. Той й споделил, че е влюбен в гъркинята Елени. Семейството й било много богато, Елени имала 5 сестри, гувернантки и притежавала грамадни апартаменти.

“Те не искат и да чуят за българин, но ако ти дойдеш и те видят, ще си променят мнението за нас”, помолил я състудентът й.

За да спечелят Елени, двамата отиват на обяд в семейството й. Там Юлия се запознава с изключително фина дама, която нарича “мами Блу” - майката на Жан. Жената силно се

впечатлила от красотата на българката

и споделила за нея на сина си. В крайна сметка приятелят й се оженил за гъркинята, на която Христова направила сватбената рокля. На празненството присъствала и мами Блу заедно със сина си и внучката си от първия му брак. Жан бил като ударен от ток, когато видял Юлия, и казал, че не желае да се жени втори път, но иска на всяка цена да бъде с тази жена.

Въпреки разликата във възрастта Бул и Христова отишли заедно на ваканция, за да се опознаят, и там решили да се венчаят. Сватбата била като в приказките.

По онова време той бил шеф на разпространението на френския печат и имал големи връзки навсякъде. Тя се превръща в неговото българско “красиво съкровище”, а той й дава всичко - любов, богатство и високо обществено положение. Благодарение на него тя

учи заедно с Ив Сен Лоран

в школата към Синдиката на висшата мода в Париж.

Христова приема псевдонима Джулия Бул, а съпругът й основава прочутия музикален фестивал МИДЕМ в Кан. Междувременно дълги години той е кмет на френския град Баланкур. Ползвал се с безупречна репутация, а състоянието му било несметно. Запазената му марка била да се придвижва с елегантен бял ролс-ройс из улиците на Париж.

Купил и разкошна къща в Сен Тропе,

където фамилията посрещала артистичните си гости от цял свят.

С тънкия си усет за стил и мода Джулия блести в парижките салони като диамант, но въпреки това тъгува за България. Не можела да види близките си, но благодарение на връзките на съпруга й мечтата й се сбъднала.

Веднъж поканили на вечеря българския посланик Иван Будев, който бил по-демократичен от останалите на този пост. Той попитал Жан защо, след като има българска съпруга, все още не е посетил България? А Бул отговорил, че няма да отиде в страна, която забранява на майката на Джулия да ги посети. Будев се възмутил и два дни по-късно жената получила всичко необходими документи, за да замине за Париж. Тя била поетеса и прекарала последните си години при дъщеря си във Франция.

Благодарение на това, че Юлия се омъжва млада за Жан Бул и става французойка, тя никога

не е имала проблеми с Държавна сигурност.

Между 60-те и 70-те години пишела в един вестник - “Право да живеем”. Имала колонка, в която разказвала за модата, описвала актуалните тенденции. В този период извънреден и пълномощен посланик на България във Франция бил Владимир Топенчаров, който поканил Жан и Джулия на среща в българското посолство. Когато отишли, те се

запознали лично с Тодор Живков,

който бил там на посещение. Оказало се, че той не само знаел историята на Юлия, но проучил, че тя пише в местна медия, и й казал: “Вие не само сте хубава, но сте и умна”.

Цялата пищност в живота й обаче не може да замъгли горчивината, която я преследвала постоянно. В продължение на 32 г. тя не знаела какво се случва с дъщеря й Марияна.

Един ден обаче телефонът й звъннал. Обаждала се леля й Дора, която споделила, че са намерили детето й. Младата жена взела телефона, за да говори с родната си майка. Дъщеря й вече се била установила в Берлин, където се омъжила за германец. Джулия веднага хванала самолета и отишла при нея. Оказва се, че също като майка си тя става известна и започва да управлява модните къщи на Ив Сен Лоран и Кристиан Диор. От нея имала внук на име Марко, който също създал семейство и я дарил с правнучка.

Когато съпругът й Жан Бул умира,

Джулия решава да се завърне в България

в началото на 90-те години.

Медийният барон оставя на вдовицата си всичките милиони, недвижимите имоти и куп скъпоценности.

Джулия Бул започва да се появява на всички изискани коктейли и приеми в София. Винаги била придружавана от кавалера си Христо Куртев.

Изисканата парижанка била близка приятелка с Нора Нова и с доня Маргарита - съпругата на Симеон Сакскобургготски.

Сред приятелките й била и Мис България Наталия Гуркова, пред която Бул казва известната си фраза: “Истинският секс започва след 70”.

Джулия си купила огромен апартамент в центъра на София с изглед към катедралата “Св. Александър Невски”.

Последните си години обаче прекарва в Париж, където и умира.