Милена Иванова написа книга за живота си с Милен Цветков, за да се справи с мъката

06.04.2021 Владислава Вацова
Милен Цветков и Милена Иванова
СНИМКА: ОФИЦИАЛЕН ФЕЙСБУК ПРОФИЛ НА МИЛЕНА ИВАНОВА - ЕА
Милен Цветков и Милена Иванова СНИМКА: ОФИЦИАЛЕН ФЕЙСБУК ПРОФИЛ НА МИЛЕНА ИВАНОВА - ЕА

В нея ще има текстове на приятели и колеги на журналиста като Георги Милков и Ники Кънчев

Роман за любовта, такъв не успя да напише журналистът Милен Цветков, но успя да го изживее с Милена Иванова, с която имаше сериозна връзка малко повече от година. Тя събра спомените си с него в книгата “379 дни с Милен Цветков”, чийто редактор е Георги Тошев.

Иванова започва да я пише, за да се справи с мъката и болката от загубата на любимия си човек. Споменава на Тошев за нея, след като дава интервю пред него преди няколко месеца. Той, като опитен журналист, имал съмнения дали текстът ще е достатъчно автентичен.

Тошев познава добре Цветков от около 30 години. С Милена се среща през общи познати едва след инцидента, който отне живота на телевизионния водещ. Когато прочита текста ѝ, Тошев вижда, че тя е направила честен разказ, който не претендира да e биография на Цветков.

Книгата обрисува с думи как двамата се запознават още когато тя гостува в предаването му. “След това се шегувахме - гледахме интервюто и това, което каза Милен, е, че още тогава се забелязва, че телата ни са се харесали и че ще има продължение”, разказа преди време Иванова именно пред Георги Тошев.

“Това е личен неин разказ, няма пикантерии или глупости, написан е с уважение към децата му”, допълва той.

В “379 дни с Милен Цветков” има текстове и от негови приятели и колеги. Сред тях са журналистите Георги Милков, Ники Кънчев и др.

“Милен беше чешит, беше рязък, но беше личност, а за личностите трябва да се пише”, казва Тошев.

Телевизионният водещ си отиде след зловеща катастрофа на 19 април 2019 г.