Мусолини имал над 60 любовници и десетина деца

22.02.2021 Виолина Христова

Въпреки ежедневните изневери до смъртта си той обитава със съпругата си римската “Вила Торлония” срещу наем от 1 /една/ лира. Сестрата на София Лорен е била омъжена за четвъртия син на Дучето.

Колко жени е имал Мусолини? Историята твърди, че са шейсетина, но мълвата говори дори за 6000. Въпреки че имал съпруга - Ракеле Гуиди, която остава неговата законна спътница до смъртта му, Бенито Мусолини се радвал непрекъснато на ласките на страстни любовници.

Специален раздел заемат и няколкото спътнички, споделящи един или друг период oт живота му. Ракеле била в течение, че непрекъснато й изневеряват, но приемала съдбата си безмълвно. Дучето имал

по една любовница всеки ден, която обладавал в Залата

на земното кълбо

в Палацо Венеция в Рим. Там било работното място на Мусолини в продължение на години. Както пише в книгата си "Любов и власт" известният журналист Бруно Веспа, най-настоятелните обожателки на Дучето можели да му се отдават на големия килим, подаващ се под бюрото му. Новите завоевания пък били покорявани на каменния стол, покрит с възглавница. И в двата случая любовният сеанс продължавал 15-ина минути. На истинските си любовници обаче Мусолини се посвещавал за малко повече време в по-романтичната Зала на зодиака, под тавана със звезди и планети.

Самият Мусолини разказва в своя автобиография от 1911 г. за първия си път с жена - това станало на 16 г. с една проститутка. По-късно Бенито се превърнал в постоянен посетител на бордеите.

Сред първите любовници на младия Мусолини е

социалистката с украински произход Ангелика

Балабаноф, с 13 г. по-голяма от него. Тя се запознава с Мусолини в Швейцария, опитвайки се да го посвети в марксизма. По-късно Ангелика се отказва от начинанието си, предпочитайки Ленин и болшевиките, докато анархистът-социалист по онова време Бенито се влюбва в Ида Далсер.

Родената в Триест Ида е дипломирана в Париж и има салон за красота. Според някои документи Мусолини дори сключва с Ида църковен брак, от който се ражда и синът им Бенито Албино. Майка и син обаче не се радват на щастлива съдба. През 1923 г. Ида изчезва загадъчно и според мнозина тя е затворена в лудница във Верона. Синът й Бенито, който много приличал на баща си, пък е обявен за изчезнал през 1941 г. Според историците и той свършва дните си в психиатрична клиника в Милано.

Според историята

единствената законна съпруга

на Мусолини е селянката Ракеле

от Емилия-Романя.

Тя се влюбва в Мусолини като ученичка, когато той замества като учител майка й Роза. В началото Бенито и Ракеле живеят като брат и сестра, тъй като останалият вдовец баща на Бенито заживява с майката на Ракеле.

На 19 г. Ракеле заживява на съпружески начала с доведения си брат Бенито. Дъщерята Еда е записана като дете на Бенито Мусолини и на неизвестна. Оттам тръгва и мълвата, че е дете на Дучето от украинката и бохемка Ангелика Балабаноф, защото нямала нищо общо със селските черти на Ракеле. Тя се омъжва за Бенито чак през 1915 г.

Когато става на 20 г., първата дъщеря на Мусолини Еда се омъжва за граф Джан Галеацо Чано - бъдещият външен министър на Дучето. Когато Чано му изменя през 1943 г., съдът на Верона го осъжда на смърт.

Самият Хитлер се застъпва за Чано пред Мусолини, но

Дучето е безмилостен

към зет си

“Как мога да искам от младежите ни да отиват на смърт, след като пощадявам живота на зет си?” Чано е застрелян като изменник на 23 юли 1943 г, след което Еда дълго време не прощава на родителите си. Едва на стари години се помирява с майка си Ракеле.

Въпреки десетките жени, минали през леглото, или по-точно през килимчето на Мусолини, пет са официалните претендентки за сърцето му, освен законната му жена Ракеле. Тя обаче се страхува навремето най-вече от Леда Рафанели Поли, анархистка писателка и художничка. Опасна изглежда и Анджела Курти Качати, дъщеря на един от страстните обожатели на Дучето. Освен тях на хоризонта се появява и писателката Маргерита Сарфати, смятана за най-важната любовница на Мусолини - повече дори и от Кларета Петачи, която умира с него.

Красивата Кларета Петачи, художничка, с 29 г. по-млада от Дучето, се появява, когато той има нужда да се почувства все още млад. Омъжената по онова време Петачи се разделя със съпруга си, за да стане любовница на Мусолини. Тя живее в къща с родителите си, обядва с тях, след което всеки ден към 15 часа отива да купи букет свежи цветя, които носи в Палацо Венеция, където е работното място на любимия й. Кларета го чака с часове, докато той свърши събранията си, за да му се отдаде за половин час след тях. Именно Кларета е жената, разстреляна с Дучето от партизаните на 28 април 1945 г. - нейната вина е, че е негова любовница.

Децата на Дучето - музиканти и артисти

Бенито и съпругата му - неграмотната Ракеле (тя можела да изписва само името и фамилията си), имат освен Еда и други 4 деца - Виторио, литератор, режисьор, кинокритик; Бруно - летец, починал още млад; Анна Мария, страдаща от малка от полиомелит и водеща на музикални програми в телевизията РАИ, и джаз музикантът Романо, баща на настоящата евродепутатка и бивша актриса и певица Алесандра Мусолини. Неотдавна съпругът на евродепутатката беше осъден на година затвор заради секс с малолетна в Рим.

Доста любопитна е историята на бащата на Алесандра - Романо, последната мъжка рожба на Дучето. Още от дете обича да акомпанира на пиано на баща си, докато той подрънква на цигулка. По онези времена Мусолини не може да си представи, че

синът му ще се превърне в отрицанието

на културната политика на фашизма. Режимът забранява джаза - локалите, в които се свири, се затварят, а на хората, които го свирят, се запушва устата най-жестоко. И въпреки това Романо сътрудничи с най-известните издания за джазмузика, приятел е дори на Дюк Елингтън. Дълги години Романо ползва друго име за изявите си с неаполитанска джазгрупа. Той е известен и като композитор на филмова музика, поет и художник.

Първоначално Романо се жени за Мария Шиколоне, сестра на София Лорен, от която се раждат Алесандра и Елизабета Мусолини. Развежда се с нея и се жени повторно за Карла Мария Пучини - актриса и водеща на Фестивала в Сан Ремо. От нея има дъщеря Ракеле - красива и синеока блондинка, която неотдавна дебютира в политиката с дясната партия “Италиански братя”.

Освен законно признатите пет деца, Мусолини има и други. Още преди родения през 1915 г. в Милано

Бенито Албино, който свършва

дните си в лудница,

през 1909 г. на Дучето се ражда и син от връзката му с Фердинанда Факинели, страстна марксистка. Детето живее само 2 г., от хоризонта изчезва и пролетарската му майка. Мусолини става баща и по времето, когато работи като учител през 1907-1908 г. - в плен на страстите му пада омъжената блондинка Джиджа Нигрис, която ражда Кандидо Нигрис.

Незаконна дъщеря Елена ражда през 1923 г. на Дучето и красивата Анджела Курти, по професия модистка. През 1943-45 г. Елена става нещо като секретарка на баща си. Кларета Петачи умира от ревност, мислейки я за любовница на Мусолини. Елена Курти е все още жива. За негова незаконна дъщеря се спряга и Вана Борго, второто дете на Магда Брард, пианистката на Дучето.