COVID-19 уби кмета на община Баните

30.11.2020 Валентин Хаджиев
Кметът на община Баните Милен Белчев почина в смолянската болница след лечение на коронавирус
Кметът на община Баните Милен Белчев почина в смолянската болница след лечение на коронавирус

Кметът на община Баните Милен Белчев почина в смолянската болница след лечение на коронавирус. 63-годишния Белчев се е лекувал от около една седмица в болницата. В сряда е бил интубиран. Белчев е кмет за втори мандат на родопската община от ПП ГЕРБ. Бил е три мандата общински съветник.

"Изказвам съболезнованията си на семейството и близките на Милен Белчев - кмет на община Баните. Скърбя за загубата на един голям приятел, отдаден на работата си кмет и преди всичко добър човек! Мир и покой на душата му!", написа в профила си д-р Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ.

Преди месец с коронавирус почина и братът близнак на Белчев- Невен. Невен бе 22 години кмет на родното им село Оряховец.

През почивните дни новите случаи на COVID-19 в Смолянска област са 45. Те са на възраст от 35 до 80 г. от общините Смолян – 18; Баните и Доспат – по 6, Девин и Чепеларе – по 4, Мадан – по 3, Борино – 2, Неделино и Рудозем – по 1.

Хоспитализирани са тридесет и един – двадесет и трима в МБАЛ-Смолян; по четирима в болниците в Мадан и Девин. Четиринадесет са на домашно лечение и изолация. Контактните им са проучени и са предприети противоепидемични мерки, съобщават от РЗИ.

Позитивни са трима лекари и две медицински сестри от различни лечебни заведения в областта, учител от община Борино и служител от училище в община Смолян, домуващ от социалното заведение в с. Фатово. До момента са потвърдени санитар и трима потребители от Дома в с. Петково. Предстои да бъдат взети проби и на останалия персонал и потребители в Дома.

За последните три дни дехоспитализирани са 20 пациенти, излекувани са 33 лица.

Общо осем заразени с коронавирус лица са починали през почивните дни – по четирима мъже и жени на възраст от 45 до 81 г. По двама са от общините Баните, Чепеларе и Рудозем, по един от общините Доспат и Борино.