Разлог и Банско се сбогуваха с д-р Спас Радев, починал от COVID-19

23.11.2020 Антоанета Маскръчка
Колеги на д-р Спас Радев почетоха паметта му пред болницата в Разлог.
Колеги на д-р Спас Радев почетоха паметта му пред болницата в Разлог. Антоанета Маскръчка

В двора на МБАЛ - Разлог всички лекари, сестри, санитари, пациенти почетоха паметта на кардиолога д-р Спас Радев. Колегите му се събраха на възпоменателна молитва в деня на траур, обявен в община Разлог.

Кметът на Разлог Красимир Герчев и председателят на Общинския съвет д-р Мария Копанарова също отдадоха почит към кардиолога, загубил битката с коронавируса. С вой на сирени на линейките и минута мълчание бе отдадена последна почит към обичания медик.

"От свое име и от името на гражданите на община Банско, поднасям искрени съболезнования за загубата на д-р Спас Радев. Всички ние споделяме покрусата на семейството, близките, колегите и многобройните пациенти на д-р Радев. Прощаваме се с лекар - образец на всеотдайност, професионализъм и човещина, които трябва да бъдат следвани от всички. Д-р Радев ще бъде запомнен като лекар, който беше посветен на медицината, на здравето и живота на другите.

Свеждаме глави пред достойния житейски път на един благороден човек. Той оставя светъл спомен в паметта на хората от нашия район, написа и кметът на Банско Иван Кадев.