Погубена от COVID учителка остави кръгло сираче, правят кампания за помощи

30.10.2020 24 часа
Снимка: Средно училище "Васил Левски" в Севлиево
Снимка: Средно училище "Васил Левски" в Севлиево

За кампания в помощ на детето на починалата от Covid-19 учителка от Севлиево - Айлин Байрактарова от Средно училище "Васил Левски" в Севлиево призова младият учител и образователен експерт Петър Велков във фейсбук профила си. 

Припомняме, че учителката загуби битката с коронавируса на 28 октомври в севлиевската болница, 5 дни, след като е дала положителен тест за COVID-19. "Влезе в болницата в петък /23 октомври/, но ситуацията се влоши изключително бързо", коментира пред "24 часа" директорът на училището.

"Здравейте, искам да организираме кампания за финансова и всякаква помощ за 12-годишното дете на починалата колежка, Айлин Байрактарова, от Средно училище "Васил Левски" в гр. Севлиево. Колежката загуби битката с коварния вирус само за няколко дни, а детето остава кръгъл сирак, тъй като жената е била вече вдовица", пише Петър Велков.

"Моля, моите приятели, които са организирали подобни кампании и имат идеи, да ми пишат, за да може най-качествено, правно и успешно да случим тази дейност, а също така и всеки, който би искал да се включи под някаква форма. Вече няколко човека изявиха желание да случим нещо подобно", пише още математикът.

"Нека да го направим реалност. Заедно!" Нека бъдем хора! Пазете се и носете маски!", призова той.