Covid-19 покоси шефа на студийния комплекс на БНТ-Пловдив

26.10.2020 24 часа Пловдив онлайн
инж.  Коста Янков
инж. Коста Янков

Ръководителят на студийния комплекс на БНТ Пловдив инж. Коста Янков почина вчера след усложения от коронавирус, съобщиха от медията. 

"Страшна за осмисляне е новината, че обичаният ни колега и приятел буквално беше пометен от COVID19", скърбят телевизионерите. 

В офицалната страница на БНТ Пловдив те написаха: 

"Преди две седмици той се усмихваше, търсеше решения, имаше планове,мечти – за модернизиране на студиата. Така че един ден да имаме онази телевизия, която вътре в нас - заедно обичаме и търсим.

Един компетентен и качествен професионалист, човечен и позитивен, и най-сетне: естествено добър човек ! Комбинация от лични качества и професионални умения – все по-дефицитни в дните ни. Момчетата от неговия екип казват за него: “златен“.

Свързва ги не просто работа, а приятелство и близост, която за някои започва през 90-те години на миналия век, откогато Коста Янков е част от екипа на БНТ Пловдив.

Нищо няма да притъпи болката и празнотата след него за прекрасното му семейство, на което изказваме дълбоки съболезнования. И искаме да им кажем : в тишината и болката след Коцето това „златен“ е неговата безусловно светла диря!

Трагедия е, че си тръгна без време, ще липсваш много. С теб завинаги, Коце – голям, светъл Човеко!"

Поклонението пред тленните останки на инж. Коста Янков ще се състои на 28-ми октомври от 12 часа на Централните гробища в Пловдив.