Вики Алмазиду изнася концерт в памет на Милчо Левиев

28.07.2020 Руслан Йорданов
Вики Алмазиду се срещна със зам.-кмета на Пловдив Пламен Панов.
Вики Алмазиду се срещна със зам.-кмета на Пловдив Пламен Панов.

Вики Алмазиду, музата на Милчо Левиев, ще изнесе концерт в памет на легендарния джазмен в Пловдив. За това се разбраха певицата и зам.-кметът по културата Пламен Панов. На чаша кафе в Дома на културата двамата говориха дълго за Милчо, за живота му, за музиката и за Пловдив.

Любовта на Милчо Левиев към родния град е причината за многобройни случки, свързани със световни музикaнти, кoитo нe ca чувaли зa Бългaрия, нo знaят зa Плoвдив oт разказите на Маестрото, обяснила Алмазиду.

В града продължават и прекрасните концерти, организирани от Сдружение за култура и образование “Милчо Левиев” и фестивала “Камерна сцена-Пловдив”, вдъхновени от големия пианист.

Вики Алмазиду подари на Пламен Панов дискове с музиката на Милчо Левиев. Същия комплект тя изпрати с поздрави и на кмета Здравко Димитров. Заместник-кметът ѝ подари луксозен албум на Пловдив.

Алмазиду се свързва в житейски и професионален план със световноизвестния български джазмен Милчо Левиев от 2002 г. Плод на тяхната връзка са фестивали, концерти, албуми и майсторски класове. От 2006 г. двамата организират Лятна музикална джаз академия в Нов български университет. След смъртта на маестро Левиев Вики продължава мисията му да запознава младите музиканти със стандартите на джаза.