Том Круз, Илон Мъск и НАСА в първия филм, заснет в Космоса

27.05.2020 24 часа
Том Круз СНИМКА: Ройтерс
Том Круз СНИМКА: Ройтерс

Режисьорът и продуцент Дъг Лайман смело се насочва натам, докъдето досега нито един филмов режисьор не е стигал. Лайман планира да се присъедини към Том Круз в приключенски екшън, който ще бъде заснет в космическото пространство, съобщава Дедлайн. Той ще бъде независима продукция и ще бъде заснет с помощта на „Спейс Х“ на Илон Мъск и НАСА, предава БГНЕС.

Лайман, който режисира Круз във филма „На ръба на утрешния ден“ и който е известен с хитове като „Мистър и мисис Смит“ и „Самоличността на Борн“, е нетърпелив да стартира този първи по рода си проект.

Лайман и Круз са обмислили всичко това заедно, като първият ще напише и сценария, а двамата заедно ще продуцират проекта.

По-рано американските медии съобщиха, че Том Круз планира да заснеме филм в космоса с помощта на истински космически кораб. Днес стана ясно, че НАСА и „Спейс Х“ са се съгласили да вземат участие в проекта.

Илон Мъск, в партньорство с НАСА, днес трябва да изстреля ракетата SpaceX Falcon 9 от Флорида, с два американски астронавта от Космическия център „Кенеди“ – историческа ракета, продукт на новаторско публично-частно партньорство, което ще върне САЩ обратно в бизнеса с пилотирани космически полети за първи път от много време.

Лайман и Круз са сътрудници и приятели, но те са и пилоти с приключенски дух. Всеки от тях има да свърши много работа, преди да полети в космоса. Лайман е в довършителни работи по филма на Lionsgate/BRON „Chaos Walking“ с участието на Дейзи Ридли, Том Холанд, Мадс Микелсен, Синтия Ериво и Ник Джонас. Круз пък отложи премиерата на „Топ Гън: Маверик“ от лятото за 23 декември, а очаква и с нетърпение завръщането към снимките на „Мисията: невъзможна 7“, след като те бяха прекратени, когато пандемията от коронавирус спря всички холивудски продукции през март. Очаква се те да започнат в края на лятото или началото на есента.

Ясно е също, че космическият филм ще има безпрецедентна предварителна подготовка, която ще включва обучение, за да може да се издържи на полета в космоса. Представете си само как Джеймс Камерън – който направи първото дълбоководно гмуркане за заснемане на филм – казва: „Ех, как не съм аз на този космически кораб!“

Круз за пореден демонстрира, че е най-дръзката филмова звезда на нашето време, като подготовката му за филмите е също толкова легендарна, колкото самите каскади. В „Мисията невъзможна: Разпад“ актьорът счупи глезена си при скок от един покрив на друг и вися от хеликоптер; той вися и от изтребител в „Мисията невъзможна: Престъпна нация“ и в „Мисията невъзможна: Режим Фантом“, катери се по дубайския небостъргач „Бурдж Халифа“, изпълнявйки каскади от 123-ия етаж.

Шефът на НАСА одобри идеята за заснемане на филм в Космоса.

НАСА е готова с червения килим на Международната космическа станция, за да заснеме Том Круз филм в орбита, съобщи Асошиейтед прес.

Директорът на НАСА Джим Брайдънстайн каза, че компанията на Илон Мъск "Спейс Екс" вече е набрала кандидати за полет в космоса. И сред тях е актьорът Том Круз.

"Ще ви кажа само това - НАСА преговаря с Том Круз и с екипа му и ще направим всичко по силите си това да е успешна мисия, включително и да отворим за тях Международната космическа станция", каза Брайнъдстайн пред Асошиейтед прес. Той добави, че ще остави на Круз и "Спейс Екс" да съобщят подробности за мисията, отбелязва БТА.

На въпрос дали Круз ще снима филм на борда на Международната космическа станция, Илон Мъск заяви в предаването "Тази сутрин" на Си Би Ес, че "предстои да видим. Ние го подкрепяме, мисля си, че и НАСА подкрепя всичко, което пленява въображението на обществото".

Брайдънстайн обясни, че тъкмо затова НАСА е създала възможност за компании като "Спейс Екс", "Боинг" и други да привличат клиенти заедно с правителството. Това ще намали разходите за американските данъкоплатци и ще увеличи достъпа до космоса за всички хора, включително и за звездите от шоубизнеса, посочва той.

"Не си го признавам често...но бях вдъхновен да стана пилот във военноморските сили, защото когато бях в началното училище, гледах филма "Топ Гън", каза Брайдънстайн, който е на 44 години.

Том Круз играе ролята на пилота от ВМС на САЩ Пийт "Маверик" Мичъл във филма, заснет през 1986 г. По-късно тази година се очаква негово продължение.

"Въпросът е дали Том Круз може да направи нов филм, който да вдъхнови Илон Мъск на следващото поколение. Ако може да го стори, ние го подкрепяме. НАСА го подкрепя", каза Брайдънстайн.