А ако спасението от болести и нещастия е в скритата променлива на Айнщайн?

03.06.2020 Петя Минкова
Албърт Айнщайн смятал, че тайната е в скритата променлива.
Албърт Айнщайн смятал, че тайната е в скритата променлива.

Всичко произхожда от една сила и трябва да приемем, че зад нея съществуват съзнание и интелигентен разум. Този разум е матрицата на цялата материя, казва Макс Планк.

Във физиката по-мощната вълна трансформира по-малката, а електромагнитни вълни излъчваме и ние.

Около българския исихаст Теодосий Търновски имало огромен огнен стълб, който бил наблюдаван от патриарх Евтимий и документиран от Григорий Цамблак.

Възможно ли е т.нар. скрита променлива на Алберт Айнщайн да се окаже спасението от нещастията и бедствията във високосни години?

Великият физик не можел да си обясни поведението на частиците, които по някакъв абсолютно необясним начин контактуват помежду си, независимо коя къде се намира.

При стотици експерименти е установено, че при сплитането (entanglement) едната сякаш се идентифицира с другата и разбира какво става с нея, независимо дали първата е на Земята, а втората някъде в Космоса. Сплитането, или сдвояването, е процес, при който няколко частици си взаимодействат и образуват пространствена близост (нелокалност) така, че квантовото състояние на едната не може да бъде описано независимо от другата.

Ако някой реши да разруши (или промени) едната, “партньорката” й веднага разбира и реагира. Звучи нелогично, но те

“смятат”, че са

едно и също нещо

Великият Айнщайн следял експериментите и недоумявал как е възможно това и как могат да контактуват със скорост, по-висока от светлинната? Затова нарекъл явлението “призрачно действие от разстояние”. За него скритата променлива била “призрачна”.

Призрачна или не, тя е доказана безапелационно от два експеримента. Първият е от 1964 г., когато физикът Джон Бел установява, че частиците си предават информация близо 10 хил. пъти по-бързо от скоростта на светлината. 18 години по-късно Ален Аспект изумен наблюдава как всъщност комуникацията е в реално време, мигновена, и изобщо не зависи от разстоянието.

Въпреки че физиците констатират тази аномалия, тя продължава да е призрачната променлива на Айнщайн, защото няма абсолютно никакво логично обяснение. И така до 2019 г., когато в Китай проведоха два експеримента, които буквално взривиха научната общност. Китайски учени телепортираха фотон от базата си в пустинята Гоби до сателит в земна орбита. Чрез квантово сплитане състоянието на фотона и информацията за него бяха предадени на “партньора” му на фрапиращото състояние от 500 км в реално време и без никаква физическа връзка между двете частици.

Авторът на тези изследвания, проф. Джан Вей Пан от Университета за наука и технологии в Китай, обясни, че квантовата телепортация всъщност е прехвърляне на квантово състояние от една частица на друга, намираща се на произволно отдалечено място, без да се изпраща самата оригинална частица.

Сега той иска да покаже, че може да телепортира памет и спомени с помощта на тези частици - и вероятно ще успее.

Големият въпрос е дали квантовите частици в нас и скритата променлива на Айнщайн могат да ни помогнат да преодолеем кризата с коронавируса?

Първо, трябва да разберем коя е тази

призрачна

променлива,

която така обърка автора на Общата теория на относителността? Кой е този фактор, който пренася състояния и информация, без изобщо да се съобразява с най-високата скорост във Вселената - светлинната? Кой е този, който ни показва как точните изчисления на великия учен могат да бъдат срутени с един замах от миниатюрни частички, които дори не виждаме? Ние не ги виждаме, но ги излъчваме постоянно с нашите електромагнитни вълни, с мислите си, със силното чувство на страх, вяра и т.н.

Чудите се какво е общото между излъчваните от нас вълни и мистериозните частици? Те са едно и също и това е доказано в стотици double-slit eксперименти. Това са така наречените опити с двойния процеп, които всеки път изумяват учените. Ако те решат да поставят уреди, с които да измерят вълните, експертите наистина виждат вълни. Ако поставят уреди, с които да проверят има ли частици - вълните стават частици. Според някои импулсът в мислите и очакването на физиците задава формата, но има и друг вариант - че те са и едното, и другото - че имат двойствена природа, която ние все още не можем да уловим с обикновените си сетива. Оттук следва, че дори макрообекти като хора и вируси освен сбор от квантови частици са и вълни. Физикът Дьо Бройл е изчислил с помощта на така наречената Планкова константа, че тя зависи от няколко величини, но най вече от масата - колкото по-голяма е тя, толкова по-къса е вълната. По формулата му всеки eдин от нас може да изчисли каква е неговата дължина на вълната.

Безспорно и научно доказано е, че и ние, и коронавирусът

имаме вълнова природа

Мислите ни обаче също представляват електромагнитни импулси и колкото по-силни са намерението и вярата, толкова по-силна електромагнитна вълна създават в пространството.

Има множество експерименти във физиката, доказващи как при сблъсъка по-мощната вълна трансформира другата и променя характеристиките й. Въпросът е как ние да станем такава помитаща сила? Тук на помощ идва скритата променлива на Айнщайн, която не се подчинява на нашите закони – за нея няма ограничения, за нея няма нищо невъзможно и тя може за един-единствен миг да промени всичко.

„Всеки, който се занимава сериозно и е отдаден на науката, се убеждава, че Духът се проявява в законите на Вселената - Дух, който значително превъзхожда този на човека,” смята Айнщайн. Той изглежда никога не забравя своята скрита променлива, която едновременно го обърква и очарова.

Очевидно с нейна помощ човечеството може да се справи с всичко, не само с това миниатюрно “червейче”, което постави на колене цялата ни уж много напреднала цивилизация.

Въпросът е как? “За да започне трансформацията, трябва да има пълен синхрон между ум и сърце, между съзнание и воля - казва пред “168 часа” отец Михаил Иванов. - Необходима е хармония, за да повлияем на събитието или явлението със своето намерение, а самата тя се постига само по един начин - с молитва или с призоваване на Божието име.” 

Именно по този начин духовният наставник на Патриарх Евтимий - идеологът на исихазма в Средновековна България св. Теодосий Търновски,

влизал в синхрон

с онази загадъчна “променлива”. Един ден бъдещият патриарх на България го заварил в съзерцателна молитва, а около него се издигал огнен стълб. Светел със синкава светлина. Това е единственото, което Григорий Цамблак е записал, позовавайки се на думите на Евтимий. Този факт още веднъж повдига въпроса - ако човек е в синхрон с онази скрита променлива и излъчва своето силно намерение, възможно ли е да се превърне в такава мощна вълна, която трансформира всичко по пътя си?

“Възможно е, ако не се съмняваме и не се колебаем - казва пред “168 часа” отец Стоян Божурин, който неотдавна по време на молитва изправи на крака болната от церебрална парализа Ваня. - Човек трябва да е убеден, че когато се моли, той стои пред престола на Всевишния и че Той чува всичко, за което се молим. Ако се съмняваме - не става. Говоря от личен опит.” 

Според него сега е моментът всички да се помолят от сърце и със силна вяра, тъй като Бог очаква покаяние - да поискаме прошка за грешките си както от Него, така и помежду си, като не забравяме да се извиним и за посегателствата си срещу природата.

Дали така ще се развие мощната вълнова функция, отец Божурин не знае, но е убеден, че тогава бедата с вируса, надвиснала над нас,

ще отлети така неочаквано, както е дошла

“Наближава Възкресение Христово - то гони смъртта и дава нов живот, радост за целия свят - казва Божурин. - Уверявам ви, че нашият Господ Исус Христос ще чуе нашите молитви и ако се обединим всички заедно, да се обичаме, да не се обиждаме, да не си завиждаме, да повярваме с всичка сила, разум и душа, тогава чудото ще стане и вирусът ще отлети.”

Подобно е мнението и на Таня Гюрова, която лекува с молитви, а доказателствата за това са десетките хора, които й благодарят публично в социалните мрежи.

“Всичко се случва навреме и за наше добро - коментира тя пред “168 часа”. - Ние избираме. Бог ни обича и ни дава възможност да се променим. Може да ни помете с едно бедствие.

Бъдещето не е константа, напомням го на онези, които обичат предсказанията. Кому е нужно да ни се дава информация за бъдещето, ако не е за добро, т. е. за да го променим? В повечето случаи имаме право на свободна воля.”

“Чувствам се спокойна, защото знам колко милостив е Бог - допълва Таня Гюрова. - Всичко се случва, за да се осъзнаят тези, които могат. Да видим кое е ценното. Колкото по-бързо повишим вибрациите си, толкова по- скоро вирусът ще изчезне. Единственото, което ще ни спаси, е Любовта към Създателя.”

Подобно е мнението и на отец Михаил Иванов: “Всичко това, което се случва днес, е наказание заради обезверяването на човечеството. “Посипете главите си с пепел“ и се покайте! Има изход! Винаги има начин как да се спасим от бедствието и това е чрез истинска и жива Вяра. Вярата в Единия и Жив Бог - Исуса Христа! Защото под небето няма друго име, дадено на човеци, чрез което да се спасим.”

Какво тогава е вярата? Дали отново не става въпрос за чиста квантова физика, когато човек става сплетена частица с Бога? Когато едната частица се идентифицира с другата? И чрез силата на електромагните си вълни започва да

променя себе

си и средата

около себе си?

“Вярата е Духът, който ни казва “Ще победиш. За теб няма затворени врати, нито препятствия”- казва Иванов. - Осланяйки се на тази позиция, ние можем да постигнем всичко! Ние сме деца на Всемогъщият Жив Бог и Той като наш баща няма да ни изостави, както и ние не Го изоставяме.”

“Вирусът вече катализира промени в нас - твърди психологът Моника Балаян. - Един вирус ни показва, че можем да загубим всичко, целия свят, с който сме свикнали, и никой не може да ни защити. Освен Бог. Но това е и голям шанс да

се осъзнаем

и да се замислим за истински важните неща.”

Дали пък в тази нова матрица всъщност не е синхронизирането ни със скритата променлива? По всяка вероятност истината е някъде там, защото всички колоси във физиката описват това сякаш по един и същи начин.

“Цялата материя произхожда и съществува единствено благодарение на една сила… - заявява през 1944 г. великият физик Макс Планк. - Трябва да приемем, че зад тази сила съществуват съзнание и интелигентен разум. Този разум е матрицата на цялата материя.”

Подобно е и мнението на

неистовия

Никола Тесла,

който през 1920 г. заявява: "Много отдавна приех, че цялата материя идва от първична субстанция. Тя е отвъд самото възникване и запълва цялото пространство - светлинен етер - нещо, което въздейства на животворната Прана или творческата сила, призоваваща към съществуването в никога несвършващи цикли, във всички неща и явления.”

Изглежда, за нещо подобно пише и Айнщайн през 1930 г. в есето си в “Какво вярвам”: “За да усетим, че зад всичко, което може да се преживее, има нещо, което умът ни не може да схване, чиято красота и възвишеност достига до нас само косвено: това е религиозността. В този смисъл аз съм набожен религиозен човек."

През 1929 г. той публикува едно още по-разтърсващо есе - "Светът, какъвто го виждам". "Този поглед върху мистерията на живота, съчетан въпреки това със страх, също е породил религията - пише гениалният Айнщайн. - Да знаем, че това, което наистина е непроницаемо за нас, съществува, проявявайки се като най-висшата мъдрост и най-лъчезарната красота, които нашите глупави способности могат да проумеят само в най-примитивните му форми - това знание, това чувство е в центъра на истинската религиозност. В този смисъл и само в този смисъл аз принадлежа на редиците на набожните религиозни мъже."

Може би затова в края на живота си Айнщайн отбелязва:

“Науката без религия е куца, а религията без науката е сляпа”.

Сега е наш ред да се възползваме от това и да покажем на нещастията и вируса чия вълна е по-мощна.