Иван Гарелов прави помен за жена си Донка Стамболийска на 27 май

23.05.2023 24 часа
Донка Стамболийска и Иван Гарелов са неразделни през годините.
Донка Стамболийска и Иван Гарелов са неразделни през годините.

“Благодаря на всички за искрените съболезнования за загубата преди 40 дни на съпругата ми Донка Стамболийска - Гарелова.” С тези думи известният журналист Иван Гарелов събира близки и приятели на скръбен помен, с който да почете паметта на жена си на 27 май от 11,00 часа на Централните софийски гробища, парцел 1-ви, “Алея на творците”.

Радиожурналистката, работила дълги години в “Хоризонт” на БНР, си отиде след рак на белия дроб, а малко преди края във Военна болница се разболява от ковид и е изолирана в кабина.

“Така и не можахме да се чуем за последен път. Имах да ѝ кажа само тези думи: “Мила, обичам те!”, разказа тогава с натежало сърце Гарелов.

Двамата се запознават преди години на 7 май - Деня на радиото и телевизията, и на празника той я кани на танц. След който никога не се разделят.

По онова време Донка Стамболийска е може би по-известна от Иван Гарелов. Тя води обедно културно предаване по програма “Хоризонт” на БНР, в което разговаря с известни творци и интелектуалци и тяхното участие се коментира дълго след това.

След женитбата им двамата стават една от най-известните двойки в обществото. Същевременно всеки от тях стига до върховете на професията си и има свободата да се доказва в нея.

“Донка винаги ми е давала спокойствие и сигурност”, казваше често за съпругата си Гарелов.

Още в дните, в които я ухажва и се кълне в любов, той ѝ обещава, че двамата ще остареят заедно. Уви, Донка си тръгна от този свят ненадейно и много бързо и обещанието не беше изпълнено.