"Депеш мод" с нов албум "Memento Mori" и световно турне през 2023 г.

07.10.2022 24 часа
Мартин Гор и Дейв Геън от "Депеш мод"
Мартин Гор и Дейв Геън от "Депеш мод" Фейсбук профил на Ники Кънчев

Групата "Депеш мод" анонсира на пресконференция в Берлин предстоящото си световно турне през 2023 година, както и обяви, че новият им 15-и студиен албум ще се казва Memento Mori, в превод "Помни, че си смъртен". 

"Депеш мод" току-що анонсираха нов албум и световно турне през 2023 година. На специална пресконфернеция в един от любимите им градове Берлин Мартин Гор и Дейв Геън обявиха, че петнайстият им студиен албум ще носи заглавието "Memento Mori" /"Помни, че си смъртен"/ и излезе догодина през пролетта. Така тв и радиоводещият Ники Кънчев обяви новината във фейсбук профила си.

"Заглавието е предложено от Мартин и е било одобрено и от тримата, още когато Анди Флетчър е бил жив. Заедно с новите песни двамата подготвят и грандиозно световно турне, което другото лято ще дойде и до Европа. Най-близкият град до България с техен концерт ще е Букурещ на 26 юли. И Мартин и Дейв изглеждат в супер форма, бяха мега елегантни, Мартин обади някакви къси панталонки и дълги черни три четвърти чорапи. Чудни! Суперрр новина! Бандата е жива и твори!", написа Кънчев във фейсбук.