Внезапно почина енергийният експерт Васко Начев

22.09.2022 24 часа
Енергийният експерт Васко Начев СНИМКА: Архив
Енергийният експерт Васко Начев СНИМКА: Архив

Енергийният експерт Васко Начев е починал внезапно преди часове, потвърди пред "24 часа" неговият приятел, бившият ни посланик в Русия Илиян Василев. 

Той съобщи за кончината му във фейсбук: "С огромна горест ви съобщавам че моят изключителен приятел и другар Васко Начев почина! В мислите и молитвите си съм с със Цветомила и децата му. Бог да го прости. И в другия свят ще бъдем заедно. Благодаря ти Васко!"

Само преди 4 часа Васко Начев е написал във фейсбук: "Въпреки натовареността си в предизборната надпревара от Възраждане обмислят, дали да не организират всенароден митинг/протест срещу руснаците, решили да емигрират от Русия?"

Начев е роден в Плевен. Енергиен експерт и анализатор на нефтените пазари, има дългогодишен стаж като сондажен инженер в добива на петрол. Работил е като консултант по проучване и добив на нефт и газ в различни държави от Близкия изток, Египет, Казахстан и последно в Индонезия.

Автор е на множество статии и анализи, отнасящи се до нефтения и газов сектор както в България, така и в международен план.