Разтърсващата изповед на Вини Джоунс: Когато жена ми умря, заблестя звезда

13.08.2022 Георги Иванов
Със съпругата си Таня - нежни сърца
Със съпругата си Таня - нежни сърца

Двамата със съпругата му Таня борят рак на кожата, при нея той се връща

Вини Джоунс пусна по сълза и сред най-коравите фенове с историята за своята продължителна борба с трагичната смърт на съпругата му Таня преди три години.

Твърдият бивш футболист и легенда на "Уимбълдън", превърнал се в актьор, сега на 57 години, признава загубата на своята "скала" в живота Таня през 2019 г. след шестгодишна битка с рак на кожата.

Джоунс, предводителят на някогашната "луда банда", описва как отива на голф клуб с тъста си в една съботна вечер през юли, след като Таня, съпругата му от 25 години, почива сутринта. Вини разказва: "Имахме девет дупки. Но странното беше, че всички, които бяха там, просто правеха нормалното си нещо. Това е най-травматичният ден в живота ми. Това момиче току-що почина, никога повече няма да я видим, а всичко просто продължава. Таня всеки ден е с мен. Три четвърти от деня ми. Когато работя, не мисля за това."

През 2013 г. и двамата бяха диагностицирани с меланом, най-опасната форма на рак на кожата, която убива около 2000 души всяка година в Обединеното кралство, и се бориха заедно две години, уж успешно. По-късно, за жалост, болестта се връща при Таня.

Джоунс обвинява начина си на живот за рака - влошен от преместването му в Лос Анджелис с Таня, за да продължи филмовата си кариера, - докато той казва, че нейният рак е бил предизвикан от лекарства, които е приемала след трансплантация на сърце в началото на 20-те си години.

Джоунс и Таня се срещат 12 години, преди да си разменят клетви през 1994 г.

Бивш алкохолик, Джоунс вече е трезвен почти десетилетие. Бившият дефанзивен полузащитник на Уелс разкрива колко лоши са станали нещата, когато все още е пиел много, включително да бъде ударен в лицето с чаша по време на игра на билярд.

Той добавя: "Изпаднах в ужасен плач в Южна Дакота. Имах 68 шева на лицето ми. Всички ситуации, в които попадах, можеха да бъдат избегнати без алкохола."

"Когато имах тежки проблеми, с белезници, тя (Таня) беше по-скоро моята грижа, отколкото полицаите или нещо подобно. Това я подвеждаше и я разочароваше. Засрамих я - това бяха трудните неща", казва още Вини.

Джоунс също така описва сърцераздирателната история за това как Таня е научила, че ракът й се е разпространил в мозъка, по време на телефонно обаждане в дома им в Палм Спрингс на Бъдни вечер, докато се били събрали около 15 членове на семейството за Коледа. Това беше моментът, в който разбраха, че "това ни победи", казва Джоунс, но Таня беше решена да прекара "най-добрата Коледа някога", така че запази вестта в тайна от всички. "Нейната смелост бе неизмерима - казва Джоунс. - Всичко, което тя искаше да направи, беше да е добра с хората."

Той също така разказва историята за това как вярва, че може да се е свързал духовно с Таня след нейната смърт. Около полунощ в нощта, в която Таня умира, Джоунс седи навън в тъмното и си казва: "Винаги сме имали това нещо, Таня и аз - когато ме нямаше, й хвърлях целувка и тя я хващаше. Имаше една звезда, много близо и не много високо. Така че аз казах: "Ти ли си, скъпа?". Нищо. Влязох вътре, но си помислих... "Не хвърлих целувката". Така че излязох обратно, хвърлих целувката и светлината избухна!" Кълна се, че това се случи."