Лили Иванова идва на 100-годишнината на Стоянка Мутафова

13.01.2022 Лили Първанова
Мария Грубешлиева и Стоянка Мутафова
Мария Грубешлиева и Стоянка Мутафова

"Голямата Лили Иванова ще присъства на честването за 100-годишнината от рождението на Стоянка Мутафова. За нея ще имаме специално представление с хора от трупата, а отделно нейната дъщеря Мария Грубешлиева си е поканила близки, които иска да присъстват на него". Това каза директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов, който от няколко месеца действа в посока великата актриса да не бъде забравена.

"Много се радвам, че от театъра решиха да направят спектакъл за майка ми. Аз им дадох имена на хора, които искам да поканя. Между тях са Димитър Рачков, Виктор Калев, Любо Нейков, Йорданка Христова, Васил Найденов, Богдана Карадочева и Стефан Димитров и разбира се, голямата Лили Иванова. Двете с майка ми много се харесваха. Чест е за мен, че и тя ще присъства", сподели през сълзи дъщерята на Стоянка Мутафова - Мария Грубешлиева.

В представлението за първи път на сцената на Сатиричния театър ще се появи и холограма на великата Стоянка Мутафова. "Говорили сме с такава фирма, всичко ще е точно", похвали се и Сърменов.

Освен честване за 100-годишнината на Госпожа Стихийно бедствие, се подготвя и монета с лика на актрисата, която ще излезе след 2 февруари.