COVID отне и инж. Марияна Влъчкова, създала престижната ПЧМГ "Питагор"

12.10.2021 Spomen.bg онлайн
ИНЖ. МАРИЯНА ВЛЪЧКОВА
ИНЖ. МАРИЯНА ВЛЪЧКОВА

53-годишната директорка запали хиляди деца за науката.

С дълбоко прискърбие съобщаваме, че на 12.10.2021 г. след кратко боледуване от COVID-19 ни напусна инж. Марияна Костадинова Влъчкова, основател и директор на Първа частна математическа гимназия и Частно основно училище “Питагор”, пишат нейни колеги.

През 2004 г. „Първа Софийска математическа гимназия“ ООД получи лиценз от Министъра на образованието за разкриването на Първа Частна Математическа Гимназия като профилирана гимназия с профил „Природоматематически“.

От 2011 г. училището отвори врати за начален курс, който беше обособен в отделна институция ЧНУ „Питагор“.

В последните години Първа Частна Математическа Гимназия се наложи като водещо и търсено училище, което проличава от постигнатите резултати на Националното външно оценяване и Държавните зрелостни изпити, нареждайки се на трето място по постижения и резултат сред всички софийски училища

53-годишната инж. Влъчкова посвети живота си на обучението и развитието на хиляди деца с вярата, че качественото образование е ключът към изграждането на едно по-отговорно и осъзнато общество. Тя предаде своята страст към науката на десетки таланти, донесли множество награди от национални и международни математически и други състезания.

Поклон пред паметта ѝ.

Екипът на “24 часа” и Spomen.bg изказват съболезнования на семейството, колегите и близките на инж. Влъчкова.