Принцесата на Монако изчезна мистериозно в Африка

30.07.2021 Цветина Стаменова
Бившата южноафриканска шампионка по плуване изненадващо пропусна 10-ата годишнина от брака си с принца на Монако.
Бившата южноафриканска шампионка по плуване изненадващо пропусна 10-ата годишнина от брака си с принца на Монако.

Подозират, че е избягала след поредната изневяра на мъжа си. Болест едва не уби красивата Шарлийн. Съпругата на Албер II не е виждала децата си половин година.

Hаричат я "тъжната принцеса", защото след сватбата си през 2011 г. с принц Албер II тя рядко се усмихва, а на самата церемония не спира да плаче. И до днес чаровната Шарлийн е пример за безупречен стил, а според редица класации е и една от най-красивите съвременни принцеси в света.

През последните месеци обаче името й често се споменава в много световни издания с мистериозното й изчезване. Вече половин година никой не е виждал принцесата на Монако в княжеството. Тя не се явява на редица важни събития, което от своя страна поражда многобройни слухове, свързани с личния й живот.

Според официалната информация съпругата на принц Албер II се лекува в Африка от тежка инфекция. Тя отива в родината си Зимбабве, за да посети приют в Лимпопо за

осиротели по вина на бракониери носорози

Там прекарва известно време през май, грижейки се за животните.

Добрите й намерения обаче едва не я убиват. Шарлийн пипва местна смъртоносна инфекция, която засяга ушите, носа и гърлото й. Заради тежки усложнения се наложило да й бъдат направени няколко операции през юни. Според официалната информация в момента принцесата на Монако се намира в Южна Африка, но лекарите все още не й разрешават да пътува.

Шарлийн пропусна и честването на 10-ата годишнина от сватбата си с принц Албер II, което беше на 1 и 2 юли. Съпругът й и двете им деца - 6-годишните близнаци Жак и Габриела, я посетиха в ЮАР след поредната операция, а самата принцеса написа в социалните мрежи,

че състоянието е сложно,

но тя ще успее да се справи благодарение на подкрепата на любящия си съпруг. Преди това семейството не се е виждало почти половин година.

Други източници обаче смятат, че красавицата е избягала и не желае да се върне обратно при съпруга и децата си. Появиха се и множество съмнения, че Шарлийн е заминала далече от Монако заради разразилия се наскоро скандал в кралското семейство.

Жена от Бразилия поиска от Албер II да признае бащинство на детето й. Принцесата запази мълчание по въпроса и не коментира по никакъв начин евентуалната изневяра на съпруга си. На красавицата й се е налагало да изтърпи множество подобни унижения през годините.

Албер II е известен като истински плейбой и има няколко извънбрачни деца, които нямат право да претендират за трона. На 4 март 1992 г. се ражда Джазмин Грейс Грималди, която в момента се изявява като актриса и оперна певица. Тя е дъщеря на принца и американската брокерка на имоти Тамара Ротоло. Двамата се срещат

по време на почивка на Лазурния бряг

До 14-годишна възраст момичето не познава баща си, а той я признава за своя кръв през 2006 г. след ДНК тест.

Александър Грималди-Косте е второто дете на принц Албер II от връзката му с Никол Косте. Тъй като родителите му никога не са се женили, той също не може да наследи трона. Бащинството му е потвърдено през юли 2005 г. точно когато принц Албер II се възкачва на трона. Макар да няма претенции към властта в княжеството, Александър ще дели личното богатство на баща си заедно с другите си братя и сестри.

От брака си с Шарлийн принц Алберт има две деца - момче и момиче, като официален престолонаследник на трона е синът му.

Освен тези четирима наследници се носят слухове, че принц Албер II има и други незаконородени деца, част от които се появяват на бял свят след брака му с Шарлийн.

Съмненията, че монакската принцеса е избягала в Африка и не смята да се връща обратно при принца, не се появяват случайно. Бракът й с Албер II е изпълнен със слухове и проблеми още от самото начало. Твърди се, че бившата плувкиня се е опитвала да избяга от Монако за родната си Южна Африка три пъти преди кралската сватба.

Първоначално се

опитала да изчезне, докато пробвала сватбената си рокля в Париж

По-късно поискала да се скрие след състезание на Формула 1 в Монако, а след това представител на двореца успял да й отнеме паспорта малко преди да излети тайно за Ница.

Шарлийн се набиваше на очи в деня на сватбата си. Всички видяха, че е обляна в сълзи в тържествения миг през 2011 г. Говори се, че кралските служители на Монако са я успокоили, като сключили сделка между принца и неговата булка, заявявайки, че тя може да го напусне, след като му роди законен наследник.

Тогава медиите пишат: "Шарлийн ще осигури наследник, а след това, ако нещата не вървят добре, тя ще получи щедро споразумение за развод, след като е минало достатъчно прилично време". За тъгата в очите си красавицата казва:

"Хората много бързо си правят заключения защо не се усмихвам.

Понякога обаче ми е ужасно тежко да се усмихна

Никой не знае какво се случва зад кулисите”, казва тя и споделя, че след като влиза в кралското семейство, животът й "се променя коренно".

Принц Албер II и Шарлийн Уитсток се срещат през 2000 година, когато грациозната блондинка е само на 22 години и е в Монако за състезание по плуване. Тя е в отбора на Южна Африка на олимпийските игри в Сидни същата година, където не завоюва медали, но по-късно печели сърцето на 20 години по-възрастния от нея принц на Монако. През 2006 година Шарлийн се мести в княжеството и оставя родната си Южна Африка далеч, за да е по-близо до любимия.

Тя е родена на 25 януари 1978 г. в Булавайо – втория по големина град в Зимбабве. Баща й Майкъл работи като мениджър продажби, а майка й Линет е инструктор по плуване. Още от малка Шарлийн прекарва голяма част от свободното си време в басейните и за разлика от двамата си по-малки братя наследява страстта към морските спортове.

Така се научава на дисциплина и отговорност, а след като завършва училище, Шарлийн става част от женския отбор по плуване на Южна Африка, като с него завоюва много медали. През 1996 г., когато е на 18 години, печели първенството по плуване в Южна Африка.

През 2000 г. отива на олимпийските игри в Сидни,

където завършва на пето място в щафетата 4 х 100 метра. През 2002 г. става носител на 3 златни медала на турнира за световната купа по плуване. Само 5 години по-късно прекратява кариерата си, за да поеме по нов път - този на любима на престолонаследник.

Бившата плувкиня трябва да направи много жертви в името на любовта си към Албер II. Освен че приключва състезателната си кариера, тя трябва да се откаже от своята религия и

от протестантка става римокатоличка

В началото й е нужно доста време, за да свикне да говори на френски и да научи местния диалект, а и семейството й липсва. По-късно родителите й се преместват да живеят в Монако.

Албер II се възкачва на трона през юли 2005 година точно след смъртта на своя баща. Жени се за Шарлийн през 2011 г. и това е първият брак на коронована особа в семейството, след като холивудската актриса Грейс Кели се омъжва за баща му Рение III, предизвиквайки обществен скандал през далечната 1956 година.

Докато съпругът й е концентриран върху финансите на княжеството, превръщайки го в "слънчево място за сенчести хора", Грейс от своя страна внася доза блясък, като променя схващането за това затънтено рибарско селище на френско-италианската граница и го превръща го в звездно място за почивка на своите холивудски приятели.

Историята на Шарлийн обаче е различна. В Монако тя е изправена пред непрестанни критики и враждебност. Все пак въпреки трудностите двойката си казва "да" на бляскаво празненство, достойно за кралско семейство, пред очите на 800 гости. Между тях са световни лидери, кралски особи и звезди от спорта и модата, прочутият актьор сър Роджър Мур, най-богатият човек във Франция Бернар Арно, модните дизайнери Карл Лагерфелд, Роберто Кавали и Джорджо Армани, както и графът и графинята на Уесекс.

Проблемите обаче не свършват след сватбата, защото, разбира се, започва голямото чакане на кралски наследник. Източници разказват в медиите, че принцеса Шарлийн става все по-депресирана през последните три години от неуспешните опити да дари принца с дете.

За щастие, усилията се увенчават с успех и красавицата забременява с близнаци, които се раждат през 2014 г.

И макар в Монако да има всичко, за което една жена би мечтала, Шарлийн не спира да желае да се завърне в Южна Африка. Миналата година тя признава, че животът й е "много болезнен", като казва: "Имам привилегията да водя този начин на живот, но ми липсват семейството и приятелите ми в Южна Африка и често съм тъжна, защото невинаги мога да бъда до тях".