Рафаела Кара - гранддамата на италианския шоубизнес (Видео)

Една от най-ярките икони на италианската музика и шоубизнес – Рафаела Кара, е починала на 78-годишна възраст след продължително заболяване, съобщиха италиански медии, позовавайки се на близки на певицата.

"Рафаела ни напусна и отпътува в един по-добър свят, където нейната човечност, нейният несравним смях и нейният изключителен талант ще блестят завинаги", заяви пред агенция АНСА бившия спътник в живота на Рафаела Кара - режисьорът Серджо Япино.

"С кончината на Рафаела Кара си отива гранд дамата на италианската телевизия. Една дама с голям талант, страстна и човечна, която ни съпътстваше през целия наш живот. Сбогом Рафаела!", заяви италианският министър на културата Дарио Франческини.

Истинското име на Рафаела Кара е Мария Роберта Пелони. Рафаела Кара е творческият й псевдоним. Нейната кариера започва в началото на 70-те години, като първият й голям хит е A far l'amore comincia tu. Други голeми нейни хитове са Tuca Tuca, която е много известна в Латинска Америка, Ballo ballo. Повечето от песните на Рафаела Кара са ритмични денс парчета, тя е и добра танцьорка и десетилетия наред бе водеща на редица шоупрограми на италианската обществена телевизия РАИ с милиони зрители. Участва също и във филми и телевизионни сериали.

Отличителната й визия й беше нейна запазена марка - специфичната руса прическа с бретон и леко дрезгавия глас. 

Рафаела Кара беше популярна не само в родината си, но и в Испания и Латинска Америка заради много си песни на испански език. В годините на активната си кариера Рафаела правеше всяка година турнета из цяла Латинска Америка.

В последните години Рафаела Кара беше треньор в певчески риалити формати, като например "Гласът на Италия". Тя беше и няколко години водеща на фестивала на италианската песен в Сан Ремо.



запали свещ
запали свещ
остави цвете
остави цвете