Още една тъжна година без Хасан Хюсеин - добрият доктор

Две тъжни години изминаха, откакто най-добрият кърджалийски педиатър д-р Хасан Хюсеин си отиде на 81 години.

Ден след като почина, на вратата на дома му позвънява непознат човек и подава 50 лв. на съпругата му. “Толкова много е помагал на семейството ми, все при него съм водил болните си деца. Затова искам да направя нещо за него, но не знам какво. Вземете поне тези пари”, развълнувано казва той. Живеел в Германия, но винаги, когато е в родината си, докторът лекувал децата му. “Няма друг такъв всеотдаен лекар като него нито в България, нито в Германия”, допълва мъжът, а очите му се насълзяват. С лек поклон той се обръща и си тръгва.

Д-р Хасан Хюсеин е легендарно име в града и в цялата област, тъй като е лекувал поколения родопски деца. Изключително начетен, кадърен, внимателен и безкрайно грижовен към малките и родителите им. Затова беше и толкова обичан.

И колегите му, и пациентите му ценяха високо професионализма му - д-р Хюсеин беше най-добрият диагностик сред педиатрите, както и лекарят, който винаги предпочиташе да предписва антибиотици само в краен случай. Правеше го не само заради самочувствието, че знае много в медицината и не би сгрешил, а и защото беше истински загрижен да лекува.

Затова и никога не отпращаше пациенти, потърсили го в дома му, нищо че живееше на стотина метра от поликлиниката и болницата в Кърджали. Понякога благодарните хора се опитваха да му оставят пари. “Не, не, не ми давай пари, на теб сега ти трябват повече, иди да купиш лекарства на детето с тях”, казваше им благо той, потупваше ги по рамото и ги изпращаше успокоени.

Денонощно отдаден на работата си, той беше нежен, любящ и мъдър съпруг, баща и дядо.

Спомнете си за него с респект!



запали свещ
запали свещ
остави цвете
остави цвете