Христо Куртев

ОФИЦИАЛНО ИЗВЕСТИЕ
С дълбока скръб и болеещи сърца съобщаваме, че в навечерието на най-светлия християнски празник Възкресение Христово на 15 април т.г., в българската ни столица София се пресели за Възкресение в Царството
на вечността неповторимият голям Българин - Достопочитаемият господин Христо КУРТЕВ - наш най-обичан и непрежалим Родственик. 

Съобразно християнския православен канон - света Вяра, която той в живота си навсякъде изповядваше и практикуваше богослужебното изходно последование и молитвеното поклонение ще се извършат в древния храм на Божията Премъдрост „Св. София”, находящ се на ул. „Париж”, № 2 - едноименна на неговия любим град на светли петък - празника „Живоприемний Източник“, 21 април т.г. от 12,00 ч.

За нестихващата и неуморна всеотдайна родолюбива дейност към Отечеството и преданост към Короната господин Христо Куртев е отличен за Носител на Командирския кръст на царския орден „Св. Александър“ още в 1987 година. През тази 2023 година в израз на своята признателност Негово Величество царя удостои господин Христо Куртев с издигане в званието в степен Велик офицер на същия Орден.

Призоваваме всички родолюбиви сънародници, познаващи или почитащи достопаметния упокоил се Българин - Поданик на царя и гражданин на света, всички роялисти и докоснали се до сърцатостта на лъчезарността му, на усмивката му и на джентълменското му кавалерство да изпратим заедно в молитва нашия безценен благородник по дух и живот господин Христо Куртев в пътя му към селенията на предците ни!

Светла, вечна и блажена да е паметта му!

Чест и прослава! Бог да го опрости, помилва и упокои!

Храм „Св. София“, ул. „Париж“ № 2, 21 април т.г. - светли петък, 12,00 ч.
От семейството



запали свещ
запали свещ
остави цвете
остави цвете