Галерия в любимия парк на Ани и Явор, за които в живота няма втори дубъл

17.04.2024 Калина Костова
Ани и Явор
Ани и Явор

Галерия на открито в любимия парк на Ани и Явор - “Св. Троица” в район “Илинден”, ще напомня за двамата влюбени, загинали трагично на пешеходна пътека на 8 май 2023 г.

Идеята е на фондацията “Ани и Явор - ключът е любовта”, създадена от техните семейства и близки, за да подкрепя младите таланти в изкуството и да поставя на фокус безопасността на пътя. 

По сходен начин е озаглавена и изложбата, посветена на двамата, която бе открита в градския парк пред Народния театър във вторник. Тя показва рисунки на Ани от серията ѝ “Очи”, фотографии на Явор, заснети по време на пешеходните обиколки “По стъпките”, както и от личния му архив. Изложбата може да бъде видяна до 30 април.

“Ако в изкуството има втори дубъл, в живота няма. За пореден път сме свидетели на жени, на майки, които се борят за нашето спасение. Да се заловим за тях, не да ги дърпаме, а да ги бутаме”, каза актьорът Алекс Алексиев, който бе на откриването заедно със съпругата си Яна Титова и младата актриса Маргарита Стойкова. Присъстваха още зам.-шефът на Столичния общински съвет Георги Георгиев, Антон Хекимян, зам.-кметът по културата Яна Генова и кметът на район “Илинден” Емил Бранчевски, които обещаха да подкрепят създаването на галерията за Ани и Явор.

В концерта в подкрепа на каузата се включиха Графа, Свилен Ноев от група “Остава” и Дара Екимова.