Семеен скандал помрачи почитането на принцеса Лея със звезда на Алеята на славата

05.05.2023 24 часа
Кари Фишър
Кари Фишър

Семеен скандал помрачи посмъртното почитане на Кари Фишър със звезда на холивудската Алея на славата, съобщи Би Би Си. Холивуд отдава почит към актрисата, прочула се с ролята на принцеса Лея в култовата космическа сага на днешния неофициален Ден на "Междузвездни войни".

Събитието обаче може да бъде засенчено от скандала, избухнал между дъщерята на Кари Фишър, Били Лурд, и братът и сестрите на покойната актриса.

Роднините на Фишър отправиха критики към дъщеря й, че не ги е поканила на церемонията по откриването на звездата на Алеята на славата. В отговор Били Лурд, която също е актриса, ги обвини, че се опитват да "извлекат ползи" от смъртта на майка й.

Кари Фишър почина през 2016 г. на 60-годишна възраст, припомня БТА.

През 2018 г. актьорът от "Междузвездни войни" Марк Хамил, превъплътил се в образа на Люк Скайуокър, поде призиви неговата "екранна сестра принцеса Лея" да получи собствена звезда на прочутата алея в Холивуд.

Когато миналия месец беше потвърдено, че на Кари Фишър най-накрая ще бъде оказана тази чест, Хамил каза, че тя е "отдавна закъсняла и толкова заслужена".

Братът на актрисата, Тод Фишър, обаче се оплака, че не е в списъка с гости, за да види откриването на звездата й на Алеята на славата. "Къса ми се сърцето и е шокиращо, че умишлено бях пропуснат да присъствам на това важно събитие, свързано с наследството на сестра ми Кари", каза той пред сайта Ти Ем Зи.

Джоли Фишър, полусестрата на Кари Фишър, публикува от свое и от името на сестра си Триша Лий Фишър съобщение, в което се посочва: "Странно, че няма да присъстваме на празника на нашата сестра, която обожавахме". "По някаква странна и погрешна причина племенницата ни реши да не ни включва в този епичен момент от кариерата на сестра ни".

"Това е нещо, на което Кари определено би искала нейните брат и сестри да присъстват. Фактът, че единствения й брат и двете й сестри бяха умишлено и преднамерено пропуснати, е дълбоко шокиращ", продължи Джоли Фишър.

Тя добави, че "от няколко години всички те скърбят за загубата на любимия им човек, като са оставили на Били пространство да направи това по свой собствен начин".

"Тук не става въпрос за снимка на булевард "Холивуд", пише още Джоли Фишър. "Става дума за това да почетем наследството на Кари в тази индустрия, която заема своето място със звезда на емблематичната Алея на славата редом до нашите родители".

Били Лурд отговори в изявление за "Холивуд рипортър". "Извинявам се на всички, които четат, за това, че почувствах нужда да се защитя публично от тези членове на семейството", написа тя.

"Но за съжаление, тъй като те ме нападнаха публично, аз трябва да отговоря публично. Истината е, че не съм ги поканила на тази церемония. Те знаят защо".

"Дни след като майка ми си отиде, брат й и сестра й избраха да покажат скръбта си публично и да се възползват от смъртта й, като дадоха множество интервюта и продадоха отделни книги за много пари. Темите в тях бяха смъртта на майка ми и баба ми".

Бабата на Били Лурд по майчина линия - актрисата и певица Деби Рейнолдс, почина на 28 декември 2016 г. - ден след дъщеря си Кари Фишър.

"Разбрах, че са направили това от пресата. Никога не са се консултирали с мен, нито обмислиха как това ще се отрази на отношенията ни. Истината за много сложните отношения на майка ми с нейното семейство е известна само на мен и на тези, които действително бяха близки с нея".

"Макар да признавам, че имат пълното право да правят каквото решат, действията им бяха много болезнени за мен в най-трудния момент от живота ми. Избрах и продължавам да избирам да се справям със загубата й по много по-различен начин", написа още Били Лурд.