Стотици скандират в Сандански, че искат втори сезон на "Вина". Ще го имат!

29.03.2023 168 часа

След края феновете буквално нападат екипа и актьорите - сякаш са истински рок звезди.

Стотици хора от цяла България се събраха на площада в Сандански, за да гледат последния епизод от първия сезон на сериала "Вина" успоредно с излъчването му по БНТ в четвъртък вечер. Страхотно вълнение и много приятни емоции съпътстват специалната кинопрожекция с вино и в компанията на екипа и звездите от тв сагата, която се нареди сред най-успешните продукции на телевизията. Освен че почти целият град се беше събрал за събитието, имаше и хора от различни точки на страната, които специално си бяха взели отпуск, за да пътуват и да гледат финала на живо.

"Искате ли продължение?" - отеква въпросът към многобройната публика след последната сцена.

"Да" - крещи целият площад.

"Много ли го искате?"

"Много!!!" - викат феновете.

Желанието им ще бъде удовлетворено. Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков официално обяви, че има разрешение за втори сезон.

"Вярвам, че това е посоката и можем да направим още повече и по-добри неща", коментира Кошлуков.

В края на февруари анкета на "24 часа" показа, че сериалът е най-харесваният от зрителите пред малкия екран в остра конкуренция с други 11. Продукцията завоюва одобрение от 66,4%.

През цялото време, докато се излъчва последният епизод, озаглавен "Мавруд", публиката в Сандански е крайно емоционална. Присъстващите се ядосват, смеят се, викат, пляскат и преживяват всяка секунда.

След края феновете буквално нападат екипа и актьорите - сякаш са истински рок звезди. Така един час отговорните за успеха на продукцията не могат да се измъкнат от екзалтираната тълпа. Сигурен знак, че са си свършили отлично работата.

Аплодисментите са заслужени от режисьора на сериала - Виктор Божинов, сценаристите - Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Както, разбира се, и от актьорите, които блестят пред камерата - Владимир Зомбори, Михаил Билалов, Елена Телбис, Кристина Верославова, Параскева Джукелова, Герасим Георгиев - Геро, Силвия Лулчева и други.

За гостите на града е подготвен и специален пакет - по стъпките на снимките на "Вина". Това е двудневен тур (за 24 и 25 март) с посещения на основните места, на които е сниман сериалът. В обиколката се включва лично и режисьорът Виктор Божинов.