Къде са те сега - звездите от "Сам вкъщи"

25.12.2022 24 часа
Кевин Макалистър (Маколи Кълкин) сам се справя с “Мокрите бандити” в емблематичната комедия за Коледа “Сам вкъщи”.
Кевин Макалистър (Маколи Кълкин) сам се справя с “Мокрите бандити” в емблематичната комедия за Коледа “Сам вкъщи”.

С порастването Кълкин губи визията, заради която режисьорите го търсят, и предложенията за роли стават все по-редки. Маколи Кълкин минава през редица трудности, след като се сдобива със световна слава.

Наближи ли Коледа, едно филмово заглавие неизменно изплува в телевизионните програми – “Сам вкъщи”. Превърнало се отдавна в класика и нещо като коледен ритуал, то забавлява все нови и нови поколения зрители по света. Изпълнителят на главната роля Маколи Кълкин за една нощ стана дете звезда, но отдавна вече не е хлапе. Съдбите и на другите забележителни персонажи тръгнаха по различни пътища. Къде са те сега и с какво се занимават?

1. Детето звезда от коледната класика Маколи Кълкин порасна, отърва се от дрогата и се радва на 1-годишния си син

Ролята на Кевин Маккалистър през 1990 г. донесе на Маколи Кълкин второто място в класацията на най-известните деца актьори на всички времена. По това време момчето е едва на 10 г. То затвърди реномето си 2 г. по-късно в продължението “Сам вкъщи 2: Изгубен в Ню Йорк”.

Случаят с Кълкин е много характерен за сложната понякога съдба на децата звезди, които трудно устояват на огромното напрежение и натиск за успех на всяка цена в Холивид, на огромното внимание от страна на медиите. Към това се прибавят семейните неблагополучия, скандалите и съдебните битки между родителите му кой да управлява милионите му. С порастването Кълкин губи визията, заради която режисьорите го търсят, и предложенията за роли стават все по-редки. Изпаднал в депресия, младежът потъва в наркотиците и дори прави опит за самоубийство със свръхдоза хероин, но е спасен.

42-годишният днес мъж успява да се откъсне от демоните си и да продължи напред. През 2021 г. се появява на малкия екран в тв поредицата “Американска история на ужаса”. От 2017 г. има свой собствен комедиен бранд “Заешки уши” със сайт, подкаст и видеосъдържание.

Кълкин се жени за първи път на 18 г. и бракът му издържа цяло десетилетие. Впоследствие има 8-годишна връзка с актрисата Мила Кунис, но двамата се разделят през 2011 г. От 2017 г. е заедно с Бренда Сонг, а през 2021 г. се ражда синът им Дакота.

2. Щастливи старини за Джо Пеши

Джо Пеши (79 г.) като запомнящия се персонаж на бандита Хари има дълга кариера на екрана, ознаменувана с “Оскар” за поддържаща роля през 1990 г. за “Добри момчета”. Сред звездните му появи на големия екран са тези във филмите “Разяреният бик”, “Джей Еф Кей”, “Имало едно време в Америка”, “Смъртоносно оръжие” 2,3 и 4, “Братовчед ми Вини”, “Казино”. През 2019 г. за “Ирландеца” има номинации за “Златен глобус” и “Оскар”. В младостта си се изявява и като музикант и е издал 3 студийни албума. Актьорът има един брак с актрисата Клаудия Харо, с която късат през 1992 г. Сгоден е за топмодела Енджи Евърхард, но и с нея се разделя през 2008 г. Има дъщеря.

3. Вторият бандит Марв е скулптор и баща на сенатор

Даниъл Стърн (65 г.) като другия бандит Марв също се радва на дълга успешна кариера, макар десетките игрални и телевизионни филми, в които е участвал, да не са сред холивудските блокбъстъри. Той обаче има своето място в американското изкуство и като скулптор. Творбите му от бронз могат да бъдат видени на публични места в много градове в Южна Калифорния. От 1980 г. е женен за Лор Матос, с която има три деца. Единият от синовете му – Хенри Стърн, е сенатор от Калифорния.

4. Екранният баща - единствен починал

Джон Хърд, който изигра бащата на Кевин – Питър Макалистър, вече не е между живите. През 2017 г. той бе намерен мъртъв в хотелска стая в Пало Алто, след като години страда от сърдечни проблеми. Хърд си отиде на 71 г. Зрителите ще го запомнят и с ролите му в “Гладиатор”, “Версия Пеликан”, в култовия сериал “Семейство Сопрано”, в поредиците “Клиентът” и “Бягство от затвора” и много други. Той остави след себе си три деца – двама сина и дъщеря.

5. Катрин О'Хара с активна кариера до 2020

Канадката Катрин О‘Хара (68 г.) изигра майката в първите две части на “Сам вкъщи”. Впоследствие тя озвучи Сали в “Кошмарът преди Коледа”, играла е и в още един популярен коледен филм – “Да оцелееш по Коледа”. Участвала е в ленти като “Небивалици”, “Шампионите на изложбата”, “На вашето внимание” – основно комедии. За ролята си в комедийния тв сериал “Шитс Крийк” получава награда “Еми” през 2020 г. Омъжена е за продуцента Бо Уелш, имат две деца.

6. Жестокият брат жесток и в живота

Девин Ретрей (45 г.), който беше Бъз – големият жесток брат на Кевин, участва впоследствие и в “Денис Белята”, “Принцът и аз”, “Точка на пречупване”, “Небраска” и др. През декември 2021 г. бе замесен в шумен скандал, след като бе арестуван за нападение и побой над приятелката си. Актьорът получи обвинение за домашно насилие.

Другите Макалистър

Кийрън Кълкин (40 г.) – малкият брат (Фулър) на екрана и в живота на Маколи, не постига ранния главоломен успех на батко си. През 2003 г. печели “Златен глобус”, но след това се оттегля от Холивуд в продължение на 5 г. От 2018 г. е част от хитовия сериал на HBO “Наследници” и печели номинации както за “Еми”, така и за “Златен глобус”. Женен е за Джаз Чартън и е баща на 2 деца.

Анджела Гьоталс (45 г.) като една от сестрите на Кевин – Лини, в по-късната си кариера се насочва основно към театъра и записите на аудиокниги, макар да има роли и в добри филми като “Джери Макгуайър” и “Смяна на платната”. Омъжена е и има 3 деца.

Майкъл Марона (45 г.) е още един от братята в голямото семейство – Джеф. Играе в тв сериали и епизодични роли във филми, но напуска актьорската професия и се специализира в работа зад камерата. Бил е част от техническите екипи на много продукции, включително “Сексът и градът”.

Хилари Уолф (45 г.) е Меган, другата сестра на Кевин, и всъщност приключва с актьорската професия след “Сам вкъщи 2”. Става успешна състезателка по джудо и участва в 2 олимпиади – през 1996 и 2000 г. През 2017 г. издава книгата: “Една не толкова дзен майка: родителски стратегии за оцеляване”. Има двама сина.

Джери Баман (81 г.), или филмовият чичо Франк, прави кариера на драматург. Има епизодична роля в “Бодигард”, както и участия в сериали като “Закон и ред”.