Анахид Тачева вероятно ще бъде кремирана, за да е до мъжа си в САЩ

22.11.2022 24 часа
Анахид Тачева
Анахид Тачева Румяна Тонeва

Легендарната тв говорителка Анахид Тачева вероятно ще бъде кремирана, за да може урната с праха й да бъде поставена редом до тази на съпруга й Васил Тачев в САЩ.

Решението е на дъщеря й Ани, обясниха близки на Тачева пред "24 часа". Преди години дъщерята, която носи името на майка си - Анахид, е поставила урната с праха на баща си в двора на семейна вила в САЩ. Сега вероятно там ще отнесе и урната на майка си и така двамата отново ще са заедно, предполагат роднините.

Те са очаквали Министерството на културата да отреди място за Анахид Тачева в гробището в кв. "Бояна", където един до друг са Хачо Бояджиев, Алис Крайчева и урната на тв водещия Димитър Цонев - сина на красивата тв говорителка. Подобно място обаче не е поискано от дъщерята нито в "Бояна", нито в Алеята на славата на Централните софийски гробища, където е погребан големият актьор Коста Цонев - първият съпруг на Анахид Тачева.

Красивото лице на БНТ си отиде от този свят на 18 ноември на 82 години от тежка деменция. Поклонението ѝ ще бъде в сряда, 23 ноември, в софийската черква “Свети Седмочисленици”.