Дара Екимова пусна клип със загиналия си баща

29.06.2022 24 часа
Дара Екимова
Дара Екимова

Свое видео с кадри като дете публикува певицата Дара Екимова в "Инстаграм". На клипчето тя си играе с починалия си баща - вокалистът на "Сленг" Дими.

"Дори да знаех, че краят би изглеждал така, пак бих избрала теб, пак бих избрала този живот. Тати, винаги ще си ти. 14 години без теб сме тук, но сме заедно някъде там", написа Дара в статус към видеото.

През 2008 г. Дими от "Сленг" загина в катастрофа с мотор на магистрала "Хемус". Той управлявал мотоциклет „Сузуки“ с около 250 км/ч. Инцидентът стана към 11 часа в района на седмия километър от магистралата, посока към Ботевград.

Заради изключително високата скорост, с която е управлявал мотора, Екимов загубил контрол над него и се ударил в мантинелата.

38-годишният Димитър Екимов беше създател и вокалист на една от най-добрите ни банди „Сленг”. С музика Дими се занимава още от 14-годишен. През 1992 година събира първата си група. „Сленг” се появява 5 години по-късно. Едни от най-популярните песни на групата са „Синьо”, „Мой свят”, „Любовта няма край”. По професия Дими беше гинеколог и когато не се занимаваше с музика, работеше точно като такъв.

Това не е първият път, в който Дара Екимова почита загиналия си баща с видео. През 2019 г. тя пусна клипа "Мой свят", в който има кадри с Дими.