Студентите на Стефан Данаилов се събират за първи път в спектакъла “Бандата на Ламбо”

11.05.2022 Виктория Костова
СТЕФАН ДАНАИЛОВ
СНИМКА: ИВАН ЗАХАРИЕВ
СТЕФАН ДАНАИЛОВ СНИМКА: ИВАН ЗАХАРИЕВ

София Бобчева, Дарин и Деян Ангелови, Евелин Костова, Радина Боршош, Павел Иванов и Ненчо Илчев се събират като “Бандата на Ламбо”, за да представят любими образи и песни на своя учител - Стефан Данаилов.

Вечерта, посветена на големия актьор, ще бъде на 23 май в Перник и е първото събитие от новосъздадения фестивал “Артбудилник” с мото “Събуди се за култура”.

Студентите на Ламбо ще четат откъси от книгата на Георги Тошев “Романът на моя живот”, посветена на Мастера. “Моят откъс е много забавен, смешен, защото разказва за неговите премеждия в казармата. Странно е, защото аз съм жена, а ще говоря за казарма. Всеки актьор ще вземе различно участие. Който може да пее, ще изпълни някои от любимите му парчета, като например Sex Bomb”, разказва София Бобчева. Освен музика и откъси от книгата ще има и много спомени за Мастера. Учениците му ще разказват любими случки с него. Ненчо Илчев ще представи и фокус, посветен на Стефан Данаилов. “Събрали сме се под режисурата на Росица Обрешкова, която ще направи този спектакъл с няколко от учениците му. Идеята ни е да върнем спомена за големите имена на българската култура ”, казва София Бобчева.

В програмата на фестивала ще се включат още актьорите от филма “Завръщане 2”, София Бобчева и Александър Кадиев ще покажат общото си представление “Игра за двама”, а Богдана Карадочева и Стефан Димитров - новата си книга. Ще има и детски куклени представления, а финалът ще е в неделя на 29 май с концерт на група “Сигнал” и Стефан Вълдобрев. Идеята за фестивала е на Елизабета Методиева. Представленията ще бъдат на открито пред Двореца на културата в Перник.