Внезапно почина адвокат Дарина Тодорова

16.01.2022 Радко Паунов
 Дарина Тодорова отлетя на небето без време. Снимка: Авторът
Дарина Тодорова отлетя на небето без време. Снимка: Авторът

Известната пловдивска адвокатка Дарина Тодорова си е отишла внезапно. Трагичната новина съобщи нейната приятелка Наташа Ценева, също адвокат и бивш зам.–омбудсман на Пловдив.

"Ех, момиче, живя и изгоря като звезда! Бог да прости и да помага на семейството!", написа Ценева, а хората, които познават Дарина, не могат да повярват.
Починала е вчера от емболия. Още не се знае кога ще е погребението.
Дарина Тодорова беше дългогодишен юрист в областната управа, в дирекция "Държавна собственост", както и председател на Районната избирателна комисия за Пловдив област. Под нейно ръководство комисията работеше бързо и обработката на протоколите приключваше по-рано. Не се налагаше хората да чакат до сутрешните часове, особено на последните избори.
Заради експертизата й в общината също ползваха услугите й на юрист. В личен план беше сърцата и усмихната. "Много дейна, любезна, никого не нагруби, макар да въртеше на много бързи обороти", описват хората, които я познават.
През есента преболедува COVID и се хвърли в изборите като председател на 17 РИК. Смята се, че емболията, която я погуби, е резултат от прекараната зараза.

"Имаше много живот пред нея, защото е млада жена. Родом е от Стара Загора, където е завършила езиковата гимназия с профил английски език, а след това и право във Варна. Има двама синове, като по-малкият Цветан е студент. За семейството си беше опора. Трагедията е още по-голяма, защото сега ще трябва да я изпратят родителите й. Дарина често ходеше на гости при баба си в родопското село Манастир.

Бог да я прости!