Агент Тенев: Приеха Гарудис в болницата вчера, отиде си за по-малко от ден

18.10.2021 Цветелина Шенева
МИХАЛИС ГАРУДИС
МИХАЛИС ГАРУДИС

"Приеха го в болница вчера и толкова бързо си отиде. Днес се закрива изложбата му в София. А с неговата кончина се закрива една голяма страница в изкуството", каза Агент Тенев за кончината на близкия си приятел - художника Михалис Гарудис, пред "24 часа".

Гарудис не само че завършва художествената академия в София, но често пътува до страната ни. Последно пристига за изложбата си с живописни творби в галерия "Арте".

Откриването й бе на 5 октомври. "Толкова много му хареса, беше наистина щастлив. После седнахме голяма група приятели да се почерпим, всички - ваксинирани. Когато Гарудис се прибра в Гърция, се оказа, че е заразен с COVID, макар и той да бе ваксиниран. Беше добре, но кашлицата му се засилила, приеха го в болницата вчера. Започнали да отказват органи - бял дроб, бъбрек, сърце. Преди малко съпругата му ми се обади да ми каже, че е починал. Бог да го прости", разказа още Агент Тенев.

Днес се закрива изложбата на художника у нас - в същия ден, в който той си отива от този свят. "Така се закрива една голяма страница в изкуството, защото той бе световен художник", допълни Агент Тенев.