Съпругата на загиналия пилот: Няма да се примиря, докато не видя виновните на правилното място

16.06.2021 Димитрина Попова
Майор Валентин Терзиев
Майор Валентин Терзиев

Във фейсбук профила си Димитрина Попова, съпругата на загиналия пилот майор Валентин Терзиев, изрази благодарността си към всички, които подкрепят семейството й в този труден момент.

"Благодаря на всички за съпричастността и подкрепата! На всичките ни приятели, на всички познати и колеги на Валентин Терзиев, които не познавам, на всички други хора, които не познавам, но са съпричастни с нас. Ще имам нужда още дълго време от тази подкрепа, защото аз сега започвам. Вече шести ден не спя, защото 2 часа на вечер, едва ли са достатъчни. Срещам доста коментари за финансова подкрепа, за финансово обезпечение от държавата и т.н. и т.н. и възникват у мен въпросите: Скъпи сънародници на колко оценявате животът на един достоен българин? Помощ от 10 хил.лв., обезщетение от 20 брутни работни заплати, друго такова от 1 млн. лв.? Нашето семейство е над парите - те са само средство, ако са получени по правилният начин - с честен труд.

А този е неправилният. Държавата да ни обезщити? Та това са вашите пари. Ще се боря до край, но не за пари - за "паднали глави" на всички по веригата и пълна промяна в сферата (и не само тази). Всеки да си понесе отговорността, а не животът и гибелта на един от най-прекрасните хора и професионалисти да отиде в битието, като "всяко чудо за три дни". Въпросите ми са към последния министър "патриот" Каракачанов:

Защо подкрепихте сделка за "самолети на хартия" за далечната 2027 г., а не отделихте средства "свежи пари" за увеличаване на настоящия ресурс? Защо пилотите ни са с нальот 12 ч. за 6 месеца? Защо изисквате и се съгласявате на съвместни учения, след като не сте се погрижили за хората си да имат необходимата подготовка и ресурс, а ги изпращате на гибел в мирно време? Г-н Каракачанов, Вие сте точно толкова патриот за България, колкото показа, че е и Карадайъ преди седмица, а и цялото управление последните 10 години. Няма да се примиря, докато не видя виновните хора, на правилното място.

Събудете се хора, това управление ни убива! Майки с деца, болни от вирус, здрави и смели пилоти..... до кога?