Почина сестрата на Красимир Каракачанов

14.05.2021 24 часа

Внезапно почина Светлана Каракачанова - Немска, сестра на лидера на ВМРО и доскорошен вицепремиер и военен министър Красимир Каракачанов, разказаха негови близки. Тя беше шеф на правната дирекция в Националната здравно-осигурителна каса. Новината съобщи първо dir.bg.

Трагедията с 49-годишната Светлана се е случила в края на април. Тогава е публикувано съобщението в нейния фейсбук профил.

Според близки на семейството тя е изкарала ковидинфекция, имала е обаче разширени вени и тромб е довел до фаталния край. По неофициална информация няколко дни преди да издъхне тя е претърпяла хирургическа интервенция.

Светлана Каракачанова е била погребана в гробищния парк "Бояна" на Разпети петък. Това е станало точно месец, след като е навършила 49 години.

Ето какво написаха във фейсбук синовете й Димитър и Александър:

"Вчера, 28 април, загубихме нашата мила майчица. Нямаме думи, с които да опишем празнината, която ти остави след теб. Маме, защо стана така, защо не можем повече да те видим, да те прегърнем. Винаги ще те помним, маме! Винаги ще помним как се грижеше за нас, как се жертваше. Ще помним смеха ти, твоята усмивка, ще помним живота ти и никога няма да забравим на какво си ни научила и възпитала. Как върви времето само? Беше с нас онзи ден и вече те няма! Надаваме се да си на по-добро място и се надявам да се срещнем отново някой ден. Ще бъдем добре, маме. Не се тревожи за нас! Знаем, че винаги ще ни гледаш и ще ни закриляш. Нека бъде светлина! Почивай в мир!"