Почина бившият депутат Айруш Хаджи. Бе наш учител, сбогува се лидерът на ДПС

03.05.2021 24 часа
СНИМКА: ФЕЙСБУК НА МУСТАФА КАРАДАЙЪ
СНИМКА: ФЕЙСБУК НА МУСТАФА КАРАДАЙЪ

“Днес българската демокрация загуби един от своите основоположници и ревностни защитници. Днес всички ние загубихме един верен приятел, който е бил и наш учител. Верен на чувството си за справедливост, пренебрегвайки инстинкта си за самосъхранение, Айруш Хаджи се изправя срещу силната тоталитарна държава и независимо че губи личната си свобода, печели борбата за правата и свободите на всички нас!” Така лидерът на ДПС Мустафа Карайъ се сбогува с дългогодишния член на партията Айруш Хаджи. Десетки негови колеги от ДПС и парламента изразиха в социалните мрежи съболезнования за смъртта му.

Хаджи, който бе депутат в 38-ото народно събрание и зам.-председател на комисията по досиетата, е починал в петък.

Роден на 1 август 1948 г. в с. Корница, област Благоевград. Магистър по “Публична и стопанска администрация”. Баща на две деца.

Бе зам.-председател на ДПС в периода 1993 - 2003 г., дългогодишен член на Централното оперативно бюро на партията. Работил е като главен експерт в дирекция “Вероизповедания” към Министерския съвет. Между 2005 и 2009 г. е съветник на вицепремиера Емел Етем.

“Днес разбрах, че България е загубила истински борец за демокрацията, записал името си в историческите страници със своята последователност, себеотдаване и вяра! Вяра в една демократична България! А в личен план загубихме верен приятел и човек, от когото сме научили много. Искрени съболезнования на близките и семейството му!”, написа във фейсбук кметът на Кърджали Хасан Азис.

“Айруш беше почтен човек, истински човек... Изказвам своите съболезнования към семейството и близките му”, написа и отцепилият се от ДПС и основател на НПСД Касим Дал.