Годеницата на Скатов - Шени Бензеш, го почете в манастир

22.02.2021 24 часа

Игуменът на Бачковския манастир дядо Сионий прие много сърдечно и молитвено Шени Бензеш - годеницата на трагично загиналия на 5 февруари Атанас Скатов, която беше с алпиниста на експедицията за зимното покоряване на връх К2 (8611 метра). Това се разбра от член на фейсбук групата "Приятели, които подкрепят Атанас Скатов", подписан като Ник Сварга.

"Цялото монашеско братство ни прие много добре в Бачковската Света Обител и заедно с нас изказа съболезнованията си за загубата на човека Наско Скатов. Молиха се от сърце за душата на нашия приятел".

В поста са публикувани две снимки на Шени с дядо Сионий, който се е заинтересувал искрено за постиженията на алпиниста-веган, показвайки дълбоко разбиране на неговия подвиг.

Опечалената Шени е посетила Бачковския манастир заедно с приятели на Атанас Скатов.

На 14 февруари годеницата на алпиниста присъства на погребението в родния му град Сливен. Сред изпратилите го в последния му земен път беше и бившата съпруга на Скатов, заедно с 12-годишния им син Васко.

"Шени, Атанас Скатов, не иска да те вижда такава тъжна, и така го натъжаваш и него. Погледни звездите, при които е в момента, почувствай вятъра и ще усетиш прегръдката и целувката му. Сбъдвай общите ви планове,а той ще ти помага", окуражава я Дaрина Русева.

"Шени, гледай нагоре в небесата. Наско от горе ще ти даде силата и ще покаже пътя да следваш напред. Моите най-искрени съболезнования. Той е на по-добро място със сигурност!", пише друг от членовете на групата "Приятели, които подкрепят Атанас Скатов".