Фрийрайдърът Бобо ден преди да загине: Щастлив съм! Имам всичко!

27.01.2021 Симона Димитрова
Бобо почина на 24 януари от лавина в Бъндеришките улеи.
Бобо почина на 24 януари от лавина в Бъндеришките улеи.

18-годишният Борислав Гарибов познавал отлично района около Банско. Тодорка бил любимият му връх

Радвал се най-много, че е намерил любовта на живота си

През лятото се разминава на косъм от инцидент със сърф

"Имам всичко! Щастлив съм! Правя това, което обичам. Най-важните ми хора са около мен. Намерих момичето, с което искам да прекарам живота си!"

Това споделя националът ни по фрийрайд Борислав Гарибов-Бобо на свой приятел ден преди да загине в Бъндеришките улеи под връх Тодорка в Пирин.

“Беше много въодушевен и обясняваше колко е щастлив на всички - споделя пред "168 часа" гаджето му София Тасков. - Познаваше перфектно района около Банско, но не знам дали е минавал точно по този маршрут преди това.

Вълнуваше се за самото спускане,

защото Тодорка бе любимият му връх.”

Въпреки че заедно с треньора си Борис Първанов 18-годишният Бобо прави перфектен план за тренировката си в понеделник сутрин, той се отклонява от предварителния маршрут. Причината за това не е ясна. Малшанс е, че в улея се е образувала лавина с дебелина около 120 см, с ход около километър. Помита младия талант, забивайки го в дърво.

Всички приятели на Бобо, както и семейството му са в шок. Повечето все още не могат да обяснят случилото се и предпочитат да запазят паметта му чиста.

“Със сигурност не го е направил от безразсъдство или спонтанно - обяснява пред "168 часа" Тина Близнакова, дългогодишна добра приятелка на Гарибов и част от отбора по фрийрайд. - Аз също смятах да ходя този уикенд в Банско, но се отказах. Имаше изстудяване и падане на температурите, а след това рязко затопляне. Това е много голяма амплитуда и тя влияе на всички условия в планината.

Променя снежната покривка и всички слоеве

Не знаех, че Бобо и Борис ще карат там. Отскоро има лавинен бюлетин и смятам, че няма как да са пропуснали да го прочетат. Шокирах се, като разбрах, че се е случил инцидент и той не е оцелял.”

Какъв човек е бил Бобо четете в "168 часа" - тук