Апокалипсис веднага!

08.01.2021 Ники Кънчев
Сн. Pixabay
Сн. Pixabay

Какво идва в живота ни с 2021 г.

След вихъра на 2020 година, объркана и турбулентна, с какви тенденции идва новата 2021 г.?

Отиващата си година мина под знака на коронавируса. Новата година идва с надежда, че ще излезем от пандемията. Но тя вече промени живота ни по много начини. И даде старт на дълбоки нови трендове.

Какви нови тенденции идват, кои неща, с които сме свикнали, вече няма да са същите? За какво ще се говори през 2021 г.? “24 часа” събра прогнозите на познавачи на трендовете. Ето размишленията на Ники Кънчев.

В ход е най-голямата кражба на време в световната история

Вече повече от десетина години любимите ми колеги от “24 часа” ме канят да споделям някои прогнози и “провидства” за следващата година, за нещата, които идват и ще станат част от нашето ежедневие - искаме или не. Доста футуристични неща съм описвал, предсказвал съм разни тенденции, особено хедонистичните, защото обичам Живота и обичам да усещам пясъка между пръстите ми. Слагал съм розовите очила често, но мисля, тези времена отминаха. Безвъзвратно.

Още в “Аз съм футуролог” Миряна Башева утопично-иронично описваше мили и невъзможни картинки как милиционер ридае над книга на Омир, как

Дежурният по свят

(Биг брадър, демек)

се забавлява, като ни “пуска микроземетръси” и си чете Фьодор Иванович Тютчев, а всички наоколо са възпитани, милички и добрички като Гьоте, с мед да ги намажеш, майко мила.

Е, няма как да е така. То не че някога е било. Утопията е удобна за книгите и фантастичните филми. Това около нас е Reality! Викат му и шибана реалност!

Стоп. Баста. “Спрете света, повръща ми се.” Мдааа, някой взе, че спря света. Дръпнаха ни ръчната, както звучи популярният израз, описващ ковид времената.

Кой ли? Аз? Ти? Тръмп ли? Путин сигурно? Един китайски прилеп?

Димо от П.И.Ф. почина, хора, а вие говорите все още за конспирация. Едва ли миналата година по това време Димо си е представял точно това??? Едва ли преди месец си го е мислил... Само на 45 години си отиде! Починаха още много хора, възрастни и не чак толкова...

Пращаме хора в Космоса, мистър Мъск готви експедиции на хиляди, стотици хиляди, милиони хиляди километри от Земята, а ние, горките,

не можем да

хванем нещо,

което върлува

на 5 см навътре

в гърдите ни

А е почти 2021 г.? Идва този вирус и мачка всичко!

А лекарство срещу рака кога ще открием? Нали сме много развити? Нали сме много технологични, а преди това сме били олдскул. А какво прави срещу диабета, който е следващият “вирус”, който чука на вратата. Знаете ли, ако всички болни от диабет от целия се съберат на едно място, на една територия, колко ли голяма държава ще се получи? Ми, смятайте, болни са 463 милиона души по последни данни на Международната диабетна федерация. Всички тия 463 милиона правят третата страна в света след Китай и Индия. 600  000 от тях са българи. Какво правим за тях и с тях? Готови ли сме, ако тази година диабетът се отвори повече и стане смъртоносен, както е ковидът сега?

В ход е най-голямата кражба на време в световната история. Предишните поколения може и да не са осъзнавали подобни кражби, но ние вече имаме ясното съзнание за това.

Най-голямата ценност е човешкият живот и всяко пипане на част от неговия лимит е престъпление срещу човечеството.

Бой, секс и кражба на време не се връщат. Поне така помня от казармата, където за секс не можеше и да става дума. Откраднаха ни олимпиадата, откраднаха ни европейското по футбол.

Но идва нейно величество Ваксината. И всички ще станат мили и щастливи като при Миряна Башева.

А какво правим с

шоубизнеса,

концертите -

напълно удавен е!

А киноиндустрията? Почти фалирала е! А театрите с мижава публика???

А спортът без публика? Тренировки разни ни показват...

Въпроси, въпроси...

Ще се видим “догодина по същото време” почти по Бърнард Слейд. Там героите се озоваха в едно легло някъде в Мексико. Дано леглото догодина не е болнично...