Загиналата при катастрофа д-р Мериян Радева призовавала за разумно поведение на пътя

22.09.2020 24 часа
Загиналата д-р Мериян Радева
Загиналата д-р Мериян Радева

Според полицията в Бургас инцидентът с мотора е заради несъобразена скорост

За внимание на пътя, за разумно каране и за движение със съобразена скорост - това призовавала в профила си в социалната мрежа 26-годишната лекарка от Центъра за спешна медицинска помощ във Варна Мериян Радева, която загина в събота при жестока катастрофа край бургаското село Младежко. За съжаление, по-висока скорост май погуби Мериян.

Сигналът за инцидента, който е станал близо до разклона за Младежко, е подаден около 16,10 часа. На остър завой д-р Радева е загубила контрол над мощния пистов мотор “Хонда”, с който е пътувала, той е поднесъл и се ударил в мантинелата. Младата жена е загинала на място.

Несъобразена скорост при спускане и навлизане в десен завой е причина за инцидента, каза говорителката на ОД на МВР в Бургас Цветелина Рандева. От удара жената изхвърчала на пътното платно. Тялото е открито без предпазна каска, която е била намерена по-късно на доста голямо разстояние.

По отсечката Бургас - Малко Търново в района на Младежко често стават катастрофи с мотори, защото пътят не е много натоварен и водачите се изкушават да карат с доста висока скорост, коментират от полицията.

Д-р Радева е родом от Исперих. През 2019 г. е завършила Медицинския университет във Варна със специалност “Обща медицина”, след което е постъпила на работа в Бърза помощ в града. В профила си във фейсбук младата жена сама е написала, че има книжка за категория А едва от 4 месеца.

Мериян е пътувала към София, за да се присъедини към шествието за толерантност на пътя и в памет на починалите в катастрофи, което се проведе в събота вечерта.

Нейни приятели я описват като много усмихната и отдадена на работата си. Тя бе и талисманът на варненските рокери.

“Не можем да повярваме, спи в мир”, пишат те на стената във фейсбук.

Колегите на д-р Радева в спешния център също скърбят, че Слънцето, както наричали Мериян, го няма.

“Толкова лъчезарна, толкова млада - голяма трагедия”, коментираха пред “24 часа” варненски рокери.

Освен от моторите тя се увличала от фитнес, занимавала се със спасяване на бездомни животни и е танцувала бачата. В последните години е присъствала на повечето рокерски събори. Според мотористи от Варна в никакъв случай не е карала безразсъдно.

Нейни състуденти от Медицинския университет, лекари от Бърза помощ във Варна и рокери от варненските мотоклубове я изпратиха в последния път във вторник на гробището в Исперих.