Почина бащата на Дарин и Деян Ангелови

12.08.2020 24 часа
Близнаците Деян и Дарин Ангелови с баща си Ангел Ангелов. И тримата са актьори.
Близнаците Деян и Дарин Ангелови с баща си Ангел Ангелов. И тримата са актьори.

  На 12 август е починал ктьорът и общественик Ангел Ангелов, баща на популярните братя актьори  Дарин и Деян Ангелови,  съобщиха близки до семейството.

Ангел Ангелов е сред пионерите на пантомимата в България. 

"Ангел се изяви като майстор на изкуството на мима в Габровския театър. Помня го като всеотдаен артист. Беше оценен и в чужбина", разказва мим №1 Вельо Горанов.

Вероятно това е и причината Дарин и Деян да учат една година пантомима в НАТФИЗ. Втората година обаче се местят в класа по актьорско майсторство за драматичен театър на Стефан Данаилов. Завършват театралната академия през 2004-а, а през 2005 г. Дарин получава приза “Аскеер” за изгряваща звезда за ролята на Моцарт в “Амадеус” на сцената на Младежкия театър “Николай Бинев”. Сега играят в Народния.

Ангел Ангелов бе дългогодишен актьор в трупата на Пернишкия театър и негов директор за известно време. Самият той е от артистично семейство, а дарбата се предава и на синовете му.

Поклонението пред достойния мъж Ангел Ангелов ще е в петък 14 август от 10:30 в църквата на Централните софийски гробища, съобщават неговите близки. 

Поклон пред светлата му памет!

"24 часа" изказва съболезнования на близките му.