Елтън Джон признава, че е гей след развода си с Рене, която днес иска 3 млн. паунда

05.08.2020 168 часа

С Джон Рийд се разделят, защото певецът имал да наваксва в сексуално отношение. С Дейвид Фърниш се влюбват бързо, защото той нямал нужда “да се грижат за него”, пише 168 часа. 

Свети Валентин, 1984 г. В църквата "Сейнт Марк" Елтън казва "да" на своята избраница Рене Блауел. 9 години след като е сложен край на първата голяма любов на младоженеца... с неговия мениджър Джон. Но булката надали подозира за това. Чак след развода си с германката суперзвездата Елтън Джон обявява пред света, че е гей. Затова днес единствената му бивша съпруга го съди.

Блауел е завела дело срещу певеца

за 3 милиона паунда, твърдейки, че е нарушил условията на развода им, след като в автобиографията си е засегнал брака им. В иск, подаден във Върховния съд в Лондон, се оказва, че музикантът се е съгласил да премахне определени пасажи в книгата си, които според Блауел "сериозно представят естеството на връзката им". Звездата е силно изненадан и споделя, че отношенията им били повече от добри.

Двойката се среща през 1983 г., докато Елтън завършва своя албум Too Low for Zero. Сватбата е на 14 февруари в района на Дарлинг Пойнт в Сидни, Австралия.

Бракът продължава цели четири години,

което е рекорд като се имат предвид наклонностите на певеца. Преди това, през 1976 г., той публично е заявил, че е бисексуален, макар много от близките му приятели още тогава да са били убедени, че той няма никакъв интерес към дамите. За Блауел се знае, че е родена в Мюнхен и е работила като звуков техник.

Малко след развода им през 1988 г. певецът най-сетне разкрива пред света, че харесва мъже - нещо, което не изненадва повечето му познати. Публичното признание обаче дава свободата на Елтън да бъде себе си напълно.

С първата му голяма любов днес не си говорят. Може би защото

Рене се чувства жестоко излъгана.

Тогава тя няма как да е знаела, че на коледно парти през 1970 г. музикантът среща за първи път Джон Рийд - израснал в предградие на работническата класа в Глазгоу. На 18-годишна възраст се премества в Лондон, защото е "уморен да бъде единственият гей в селото".

"Спомням си този срамежлив младеж. Имаше готина сладост в него", признава след време Рийд за първото си впечатление от Елтън. Двамата не могат да устоят на взаимното привличане помежду им.

"Елтън беше първата ми голяма любов

и аз бях неговата", казва Рийд, цитиран от шотландският Daily Mail. Може би затова и първата им сексуална среща е сред ключовите сцени във филма Rocketman, а на премиерата в САЩ Джон издаде, че всичко е абсолютно реалистично и се е случило точно така и в живота. Включително, когато с Рийд разкъсват дрехите си.

Звездата също така разкрива, че е бил девствен до онзи момент. Връзката им с Рийд като любовници продължава от 1970 г. до 1975 г. и това е и един от най-плодотворните музикални периоди за певеца. Според Рийд отношенията им приключват в сексуален и романтичен аспект, защото Елтън дълго време бил девствен и искал да наваксва сексуално всеки ден.

През десетилетията двамата забогатяват заедно от успехите на звездата. Харчат много за спортни коли, яхти, бижута и имоти. Подобно на Елтън и Рийд се бори със зависимост от наркотици и алкохол и ползват една и съща клиника. Въпреки това и въпреки раздялата им като любовници, Рийд остава в живота на Джон като негов бизнес мениджър до 1998 г.

Останал без гадже,

Елтън се впуска в нова връзка

с Дейвид Фърниш - бивш рекламен директор и сега кинорежисьор. Двамата се запознават на частно парти в имението на звездата в Уиндзор.

"Исках да се срещна с нови хора, затова звъннах на приятел в Лондон и казах: "Би ли могъл да намериш няколко нови човека да вечеряме тук в събота?" Веднага ме привлече Дейвид - казва Джон. - Той имаше добра работа, собствен апартамент, кола. Беше независим. Нямаше нужда да се грижа за него."

Първоначалната тръпка е взаимна,

тъй като още на следващата вечер Фърниш отива в дома на Джон за по-усамотена вечеря между двамата.

"Влюбихме се много бързо - споделя Джон. - Двойката скоро огрява най-горещите партита и събития по целия свят. Но за разлика от

предишните връзки на Джон,

в които той казва, че славата му често засенчва съюза и идентичността на партньора му, Фърниш не се чувствал застрашен, нито е имал проблем с демонстративната публичност на певеца.

Освен че продуцира филми, Фърниш също е част от борда на Фондацията за борба със СПИН на Елтън Джон, който събра повече от 400 милиона долара за подкрепа на програми, свързани с ХИВ по целия свят. Вероятно заради това сходство в характерите по време на вечеря през май 2005 г. Елтън предлага брак на Фърниш, а двамата стават съпрузи през декември същата година. Като демонстрация на подкрепа за еднополовия брак в Австралия, през 2017 г. Джон публикува в инстаграм снимка на себе си и Фърниш в деня на сватбата им.

"Когато се оженихме през 2014 г., имахме чувството, че този факт е приет от света - обяснява той. - За Дейвид и мен възможността открито да се обичаме и да се обвържем един с друг и това да бъде признато и празнувано, е това, което прави живота наистина да си струва да се живее."