Мюзикълът „Чаплин“ разплака претъпкания Летен театър във Варна (Снимки)

29.07.2020 Надежда Алексиева

Летният театър плака и се смя с актьорите, които събраха в спектакъла на Варненската опера цялата емоция, натрупана в месеците принудителна раздяла с публиката.

За да се завърнат под режисурата на Борис Панкин с разбиващо шоу с много драма, песни, танц и естетска визия, почит към великата магия на киното.

Спектакъл за любовта – така нарече постановката на Държавна опера – Варна, на мюзикъла „Чаплин“ режисьорът Борис Панкин в емоционалното си слово преди представлението, чийто успех в събота вечер надмина и най-смелите очаквания. Любовта към музиката, към театъра, към киното, към живота – това велико чувство заля изпълнения Летен театър на Варна, като го превърна в място за магично действие. На границата между изкуствата се повяваха елементи от кинематографията, избрани с почит към черно-бялата класика, за което

специални адмирации заслужава сценарният екип, обживял Летния театър с мултимедийното решение, сляло в едно екран, сцена и зала. Това са сценографът Константин Гарнизов, авторът на мултимедията Ирина Радованова и операторът, носител на „Златна роза“ Калоян Божилов.

Публиката се почувства като на филмова площадка и съпреживя паденията и възходите в историята на живота на великия малък човек.

Воденият от маестро Страцимир Павлов оркестър поднесе новата за

българската публика музика с много усет за музикалната култура от

епохата на нямото кино.

На 1 август е втората премиерна дата на спектакъла за Варна, а на 3

август „Чаплин“ е на Античния театър в Пловдив.