Ловчанският митрополит Гавриил празнува юбилей днес

16.07.2020 24 часа

Ловчанският митрополит Гавриил празнува днес юбилей. Негово Високопреосвещенство навършва 70 г., 40 от които са минали в служба на Бог. С вярата и мъдростта си увенчава с успех всяка своя идея.

Митрополит Гавриил винаги е отбелязвал скромно рождения си ден, когато е в храма и говори с хората. Често казва, че за монасите по-важен е именият ден, когато се празнува светецът покровител. Митрополит Гавриил е посветил живота си на православието и на духовното израстване на миряните. Той е двигателят за въвеждането на религията в образованието, за изграждането на новия катедрален храм “Св. св. Кирил и Методий” в Ловеч. Ръководеният от него Културно-просветен отдел към Светия синод организира конкурс за млади творци, чиито произведения се излагат на благотворителен търг, а парите се даряват на онкоболни деца. Всяка инициатива на Негово Високопреосвещенство се увенчава с успех заради вярата и мъдростта му.

“24 часа” и spomen.bg пожелават на митрополит Гавриил много здраве, все така непреклонен дух и още много години служба на Бог и обществото!