Стефан Данаилов се връща с последната си роля в първото автокино в София

26.05.2020 24 часа
Стефан Данаилов си говори с Ники Илиев между снимките на “Завръщане”.
СНИМКИ: ФЕЙСБУК
Стефан Данаилов си говори с Ники Илиев между снимките на “Завръщане”. СНИМКИ: ФЕЙСБУК

Два дни след като отбележим половин година без непрежалимия Стефан Данаилов, той отново ще оживее на голям екран.

Любимият на поколения актьор изигра последната си роля в романтичната комедия на Ники Илиев “Завръщане”. Тя беше ключова за филма - трябваше да предаде цялото послание в него - за важността на корените и на семейството. Заради това Ники Илиев помоли именно Стефан Данаилов да влезе в образа на патриарха. Тогава никой не подозира, че това ще е последният път, в който великият Ламбо ще работи на снимачна площадка.

Сега той ще оживее отново пред погледите на зрителите в първото автокино в София. То отваря в петък, на 29 май. А първата прожекция е запазена за “Завръщане”. Специален гост на него ще е Ники Илиев, който е не само режисьор на лентата, а и играе една от главните роли в нея. Има много спомени от работата, към които ще се върне пред публиката в петък. С него ще е още един актьор с роля в комедията - Орлин Павлов.

Официалното откриване на автокиното ще започне в 20,30 ч, когато ще се вдигне бариерата на паркинга на бул. “Цариградско шосе” № 92, до “Метро”. Програмата ще започне в 21 ч с жива музика в изпълнение на Мариям Мовсесян, Ася Андонова, Светослав Славков и Стенли Петров от “Магнито бенд”. Други музиканти също ще се включат със свои изпълнения. Малко след това - минути преди 22 ч, ще започне и “Завръщане”.

“Искахме да върнем усмивките на хората след дългия период на социална изолация. Да предложим различен начин на забавление, който и да е безопасен”, разказва Мая Иванова. Тя и колегата ѝ Станислав Стоянов са главните организатори на събитията.

“За първи път у нас се прави автоконцерт, както и авто стендъп комедийно шоу. То ще е на 30 май, в събота”, разказва тя.

Всички зрители ще седят в колите си, между които също ще има разстояние. “Ще спазим всички мерки за безопасност”, обясни още Иванова.

Автокиното в София ще прожектира “Завръщане” със Стефан Данаилов и в неделя, на 31 май.