Ванга в неизвестно пророчество за златно поколение: Родените през 2005 г. ще спасят България

01.04.2020 Симона Димитрова

Наричала ги кристалните деца - математици, музиканти, лекари, които ще се върнат в страната ни със знания и ще я поведат напред. Тези, които свалят Живков, определя като жадни за власт, а сегашните управници - алчни за пари. Завещава да пазим Родопите и да не позволяваме там да стават природни бедствия.

“След третото поколение българи страната ни ще тръгне напред."

Тези думи казва Ванга през 90-те години на миналия век пред близка приятелка, която решава да запази в тайна доверените й пророчества.

За първи път тя реши да проговори пред "168 часа" за срещите си с българската ясновидка и разказа за няколко нейни неизвестни до този момент предсказания.

"Тя делеше поколенията на три - пояснява близката на Ванга. - За първо смяташе тези, които свалиха Тодор Живков, и ги наричаше "жадни за власт". Второто са тези, които дойдоха след него и по-скоро - начело на държавата в последните 10 години. Описваше ги като "себелюбци, алчни за пари и богатства" и ми казваше: "Ще стъпят на власт в края на първото десетилетие на новия век, но след тях ще дойдат други."

Третото поколение нарича кристалните деца, като казва, че те ще се родят в първите години след 2000 г.

“Имаше предвид бебетата от 2002 до около 2006 г.

- споделя източникът ни. - Особени тези през 2005 г. Така поне я разбрах. Попитах я: "Защо кристални деца?", а тя ми отговори: "Те ще са чисти като кристала и няма да подлежат на корупция. Ще учат в чужбина и ще станат лекари, математици, музиканти, учители и физици. Ще се върнат в България и чрез знанията си ще я поведат напред. Ще дадат съвсем нов мироглед, ще си подадат ръка и ще се обединят."

Ванга тогава отсича, че не с пари, а с доброта се живее.

Пророчеството е едно от малкото на брой, които близката й приятелка знае, но смята, че за другите все още не е дошъл моментът да видят бял свят.

Всъщност жената се запознава с Ванга, след като решава да отиде при нея, за да търси помощ за личен проблем.

"Случи се още през 1975 г., когато реших да я посетя на Рупите - спомня си приятелката й. - Отидох, защото имах перипетии в живота си, които не можех да реша. Не мога да ги споделя, тъй като са доста лични. Тя обаче ми каза да се върна при нея след определен период."

Още на първата среща двете много си допадат и това е началото на една изключителна духовна връзка, както я нарича източникът ни.

"Не знам за кой път бях отново при нея заради сериозен проблем, но срещата ни беше съдбовна - разказва близката й довереничка. - Мисля, че се случи през 1995 г. Бях отишла за здравето си, но след като си поговорихме за това, тя рязко отклони темата и започна да ми обяснява за баща ми. Вероятно изпадна в транс и ми каза: "Баща ти ще умре по еди-какъв си начин и ще му облечеш костюма от сватбата, за да го погребеш." Допълни, че Митко, нейният съпруг, ще й го отведе на Димитровден."

Жената се стряска от думите, но едва след години разбира точно какво е искала да каже пророчицата с последното си изречение.

На 11 август 1996 г. баба Ванга умира, а две години по-късно точно както го е описала, смъртта си намира и бащата на приближената й.

"През 1998 г. той почина, но по-интересното е, че го погребахме точно на Димитровден - обяснява източникът ни. Бях в шок.

Всичко и до най-малката подробност се бе сбъднало,

както баба Ванга ми го описа. Малко след погребението я сънувах доволна, а баща ми до нея седнал и й свири на някакъв инструмент."

Именно тази ситуация кара близката приятелка на Ванга да запази срещите си с нея в тайна досега.

"Смятам, че някои неща може би няма да ги кажа никога, но за други вече е време", категорична е тя.

На една от срещите им Ванга й казва, че България е свещена страна, да се пази и обича.

"С един тежък тон ми сподели, че трябва да се пазят най много Родопите и никога да не се позволява над нея да се доближават белият и тъмният облак, иначе ще стане страшно - спомня си жената. - Нещо като потоп. Имаше предвид дъждът и пороят. Различаваше ги по някакъв начин. Господ ни предупреждава, но природата ни отмъщава."

Легендарната пророчица завършва разговора с раздразнението си, че

хората са й се присмивали, хулели и не й вярвали

"Това я тормозеше много, но на довиждане ми каза: "Много си мислят, че ще са мои наследници, но искам да ги предупредя, че като мен няма човек и няма и да се роди. Ще имам последователи, но те ще са с ралична дарба и мисия на тази Земя."