Вдовицата на Стефан Шарлопов: Пет години без теб, любов!

05.02.2023 24 часа
Съпругата на Стефан Шарлопов Кадър: Нова тв
Съпругата на Стефан Шарлопов Кадър: Нова тв

"Пет години без теб, любов!". Това написа в профилите си в социалните мрежи вдовицата на Стефан Шарлопов – Бояна.

„Липсваш ми много! Почивай в мир!“, добави тя към поста си.

Стефан Шарлопов почина внезапно в съня си през 2018г.  Той почина на 55 години. 

Стефан Шарлопов е роден на 14 октомври 1962 г. в Бургас. През 1986 г. завършва висшето си образование във Великотърновския университет, специалност "Българска филология".

След това започва работа като журналист в София и в изданията, в които работи, се занимава с икономическа тематика. 26-годишен издава първата си книга с художествена документалистика. През 1989 г. започва частен бизнес.

Шарлопов основава хотелската верига "Шарлопов", която управлява 5 луксозни хотела в България и 1 в Германия - 5-звездния парк-хотел "Пирин", хотелите "Янтра", "Мургавец", "Девин" и "Созополис", както и хотела "Палменвалд" в германския климатологичен курорт Кнайп. От около две години изпълнителен директор на веригата е дъщеря му от първия му брак Ева Шарлопова. Стефан Шарлопов в продължение на няколко мандата е председател на Българската асоциация по балнео и СПА туризъм.

Един от последните му проекти бе комплекс „Созополис“, който е замислен като реплика на стария град Созопол с неговата уникална архитектура и стил. Шарлопов има пет деца.