Деси Цонева: Татко още можеше да е жив

04.02.2023 БД Онлайн

Исках да стане криминален патoлог.

Това каза в "Събуди се" по "Нова" Деси Цонева.

Дъщерята на покойния Димитър Цонев се запалва по криминалистиката като дете. Чете много романи от този тип. Насока към тях и дава баба й.

"Много четях криминални романи. И най-много ме грабна работата на патолога, който разкрива случаите", разкри още Цонева.

 В по-зряла възраст Деси иска да стане актриса.

"Дядо ми Коста Цонев ми каза, че това не е за мен. Послушах го. Така реших да уча икономика в Италия, да угодя на нашите. Но в главата ми няма математика", разкрива с усмивка на устата Деси.

Цонева се върна и към трагичното лято, в което тв легендата Димитър Цонев почина. Легендарният телевизионер умря през 2016 година в следствие на масивен инсулт.

"Прибирахме се от морето. На татко му стана лошо, докато бяхме в един ресторант. Можеше да е жив, но не послушах майка ми, че може да е аневризъм. Въпреки това не съжалявам, че не го закарах по-рано в болницата. До последно таяхме надежда, че ще се оправи. Паднах на земята, когато ми казаха, че татко е починал. Бял кичур ми излезе за една нощ. Брат ми остана без коса почти. Татко умря точно на рождения му ден", каза още Цонева.

Бившата брадърка най-много се дразни на хейта на хората към нея. Редовно е наричана "пияница" в социалната мрежа.

"Мислят ме за една лигла, която всичко и идва на готово. "Гледай я тая пияница", това клише ме дразни най-много. Снимам се с чаша вино на купон и започват коментарите - "Ето, тая пак пие", а никой не знае къде съм, какво правя вкъщи и т.н", добави Цонева.