Доня Маргарита живеела у пчеларя, убил баба й и предал родителите й на смърт

26.01.2023 Симона Димитрова

От глада и мизерията ги спасява приятелка на майка й. На 18 г. управлява чифлик и става икономически директор на семейния вестник.

 Съпругата на цар Симеон II - Маргарита Гомес Асебо, която на 6 януари навърши 88 г., е имала драматично детство. Когато е само на една година, родителите й са убити в Гражданската война в Испания. Тогава те живеели в лятна къща на село. Баба й по майчина линия имала кошери с пчели и неин познат идвал при тях, за да събира меда.

При избухването на братоубийствената война обаче този човек дошъл, убил бабата, а майка й и баща й предал на републиканците. Хвърлили ги в затвора и не след дълго там били убити. На семейството до този момент помагала немска гувернантка, която била принудена да си замине.

Тя и брат й Хосе-Луис, който бил на 5 г., останали съвсем сами. Нямали никакви близки роднини в района. Затова пчеларят се върнал за децата и ги взел. Така двамата били принудени да живеят в дома му заедно с осемте му деца. От тази трагична страница от живота си царицата запомнила и глада, защото тогава дори хлябът бил оскъден.

Какво е направила близка приятелка на майка й на име Кармен Донео, след като успяла да ги открие, четете - ТУК!