Китайски хороскоп: Годината на Водния заек ни връща спокойствието

22.01.2023 24 часа
Според китайския зодиак ще бъдем в по-голяма хармония с емоциите си и чувствителни към хората около нас.
СНИМКИ: РОЙТЕРС
Според китайския зодиак ще бъдем в по-голяма хармония с емоциите си и чувствителни към хората около нас. СНИМКИ: РОЙТЕРС

Можем да си отдъхнем. На 21 януари в 22.53.09 ч. българско време навлизаме в Годината на Водния заек според китайския зодиак и това може да ни донесе така желаното спокойствие. Да ни насърчи да бъдем в по-голяма хармония с емоциите си и чувствителни към хората около нас. Това са все неща, които бяхме позабравили през последните пандемични и кризисни години.

Китайската астрология обаче подсказва, че можем да си върнем способността да подхождаме към предизвикателствата и възможностите рационално и спокойно, тъй като заекът е нежно създание, известно с това, че обмисля нещата, преди да действа. Той олицетворява мирна и търпелива енергия, а в допълнение с вода носи интуиция и вътрешен мир. Причината е, че водният елемент е свързан с докосването до вродената ни мъдрост и вяра в нашите инстинкти. Така че е полезно да се възползваме максимално от енергията, която носи.

Тъй като заекът е известен със способността си да създава и поддържа хармонични отношения, за начало може да се концентрираме върху изграждането на силни връзки с близки, колеги и всякакви други хора, които срещаме в ежедневието си. След това да насочим вниманието си към професионалното развитие, тъй като 2023-а ще е благоприятна за него.

Особено добре ще бъдат приемани инициативи, които изграждат добри взаимоотношения с колеги, демонстрират умения да се работи в мрежа и да се поемат допълнителни отговорности.

Според китайските астролози тази година е страхотно време да се съсредоточим върху своите финанси и да работим за увеличаване на доходите си, тъй като

заекът представлява също богатство и просперитет

Независимо дали става въпрос за инвестиране в акции, имоти или други видове спестовни планове, сега е моментът да се правят интелигентни финансови ходове.

Но тъй като заекът се свързва с доверчивост и непринудено отношение, е необходимо все пак да сме бдителни и за потенциални измами или по друг начин казано: вярвайте, но и проверявайте.

Годината на Водния заек е и време да се обърнем към нашите артистични таланти и креативност, независимо дали става въпрос за изкуство като хоби или като професионална реализация.

Просто да дадем поле на изява на творческите си пориви, тъй като това е част от общия стремеж да се възпозваме от положителната енергия, която ни предоставят звездите. Другото е превръщането на грижите за себе си в приоритет. Това означава поддържане на здравословен начин на живот чрез правилно хранене, редовна физическа активност и достатъчно сън. Така ще си помогнем да сме балансирани и по-фокусирани върху възможностите, които положителната енергия носи.

Започващата на 22 януари Година на Водния заек ще продължи до 22 февруари 2024 г. За разлика от календара, с който сме свикнали и който е слънчев, древното китайско летоброене е свързано с луната.

Затова китайската Нова година се посреща между средата на януари и средата на февруари, когато се пада второто новолуние след зимното слънцестоене.

Щастливите цифри са 5, 7 и 9, както и числата, които ги съдържат, като например 35 и 47. Тъй като месец март принадлежи на заека, се очаква да е особено благоприятен за вземане на важни решения.

Иначе 15-о, 27-о и 30-о число от всеки месец от китайската лунна година ще са натоварени с положителна енергия.

Заекът се свързва с елемента дърво, което представлява растеж и ново начало. За да внесете тази енергия във вашето пространство, сложете дървени мебели, елементи или пък такива в зелен цвят. Полезно е и водната характеристика на тази година да присъства по някакъв начин чрез сини цветове или обособено водно пространство като аквариум. 

Според китайския зодиак родените в една от годините на Заека трябва да бъдат особено предпазливи за всичко в живота си през 2023-а. “Това е вашата година и има какво да спечелите, особено след като се знае, че родените под този знак са предвестници на спокойствие и мир. Съветва се обаче

да бъдете много внимателни,

за да не прогоните благословията под формата на пари или повишение в работата, а и се очаква да бъдете изправени пред заплаха за вашето здраве и дълголетие, тъй като ще се чувствате лесно изтощени и невдъхновени”, обяснява Маритес Алън.

Иначе надеждите са, че Годината на Водния заек ще бъде не крачка, а скок за цялото човечество. За разлика от отиващата си тежка Година на Тигъра, ни очаква период на хармония, щастие и късмет.

Експертът по китайска астрология и фъншуй Маритес Алън казва, че следващите 13 месеца ще са щастливи за почти всички зодиакални знаци. Тя смята, че победителите в Годината на Водния заек могат да са родените под знака Плъх, тъй като са благословени с така наречената звезда на бъдещия просперитет. Най-щастлива пък се очертава тя да е за родените под знака на Коза, Прасе и Куче, докато тези под знака на Петел могат да се сблъскат с някои предизвикателства. Затова астролозите ги съветват да бъдат предпазливи и да работят усилено, за да увеличат шансовете си да имат успешна година. Да се възползват от средствата на фъншуй, за да се предпазят от болести и злополуки.

Например добре е да се знае, че късметлийският елемент през тази година е огънят, а цветът е особен вид розово. Наричат го фуксия, тъй като е с червеникаво-лилав оттенък, точно както цветето, носещо същото име. Той се асоциира с женственост, нежност и любов и се смята, че има успокояващо и релаксиращо въздействие. Освен това се свързва със самоувереност, креативност и смелост, които ще са особено актуални през следващите 13 месеца. Други цветове, които се смята, че ще привличат пари, любов и благоденствие, са жълто, черно, зелено и синьо. Така че е добре да присъстват във вашия дом или гардероб, а въобще да се откажете от кафявото.

Плъх 

Ще намерите правилния път към любовта

Родените през: 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020 г.

Годината на Водния заек ще донесе добър късмет в почти всички аспекти от живота на родените под знака Плъх. Те ще намерят правилния път в кариерата и любовния живот и много положителни тенденции ще играят в тяхна полза.

Съветът към тях е да не позволят негативизмът на заобикалящите да спре прогреса им. Представителите на Плъх, които са обвързани, ще преживеят щастливи моменти с половинката си в началото на годината, а всички недоразумения и разногласия ще изчезнат.

Самотните имат шанс да намерят сродната си душа, но не бива да бързат, а да си оставят време да опознаят добре човека до себе си. Годината ще е много добра за кариерата. Нови познанства и контакти ще дадат възможност за разширяване на бизнеса. Периодът е благоприятен за смяна на попрището и кариерата.

Финансовите постъпления ще са обилни за онези, които не поемат прекалени рискове и избягват финансовите спекулации. Без здравословни проблеми през по-голямата част от годината.

Вол 

Бъдете внимателни с парите, пазете се от харчове

Родените през 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021 г.

Любовният живот и връзката с половинката ще са превъзходни за семейните, които ще са способни открито да говорят за чувствата и емоциите си. Необвързаните трябва да се заредят с още малко търпение и да посветят времето си на себепознание, за да са по-добре подготвени за нова връзка.

В началото на годината ще има известни проблеми в професионалния живот, не са изключени конфликти с колеги и висшестоящи, но в края на периода всичко ще си дойде по местата. В крайна сметка творческият потенциал ще се разкрие напълно, макар и с много усилия и неуморна работа.

Представителите на знака Вол трябва да са особено внимателни с парите и да се пазят от харчове, които не са необходими, защото това ще се отрази зле на бъдещата им финансова стабилност.

Необходим е известен резерв в спестявания за по-трудни дни. Здравословното състояние ще е по-добро, отколкото в предишни години и проблеми от миналото ще намерят благоприятен изход.

Тигър 

Задава се повишение

Родените през 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022 г.

Година на благоденствие, късмет и изобилие. Тя ще носи разбирателство и взаимно доверие за семейните, а необвързаните също ще имат прекрасни изживявания. Възможно е да се влюбят в някого, когото познават от много време, но до момента не са гледали на него през романтична призма.

Не са изключени и раздели, но във връзки, в които едната страна е злоупотребявала. Другата ще намери смелост да сложи край, което ще е голямо облекчение и освобождаване.

В кариерата представителите на знака Тигър ще се срещнат с много добри възможности за напредък. Лидерските им умения ще бъдат оценени по достойнство и се задава повишение, което дори ще надвиши очакванията.

Парите трябва да се инвестират разумно и предвидливо, а някои финансови планове вероятно ще се наложи да бъдат отложени. Годината ще донесе някои здравословни проблеми, свързани най-вече с респираторни заболявания.

Заек 

Добра година за печалба от инвестиции

Родените през 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023 г.

За семейните представители на знака годината може да донесе някои предизвикателства, затова трябва да са по-внимателни от обикновено в действията и думите си спрямо партньора. Необвързаните обаче най-после имат шанс да открият “единствения”.

В кариерата положените в последните няколко години усилия ще накарат представителите на знака да се гордеят със себе си. Хора от чужбина могат да им предадат знания и умения, които да са им много полезни в бъдеще. Ще изпитват удоволствие от работата си, особено ако намерят и начин да я направят по-печеливша.

Годината е много добра и за печалби от инвестиции, стига да се избягват прекалено рисковите начинания. Това е момент да се направят добри спестявания, които ще осигурят спокойствие в бъдещето.

Представителите на знака обичат да са активни, да спортуват и да се впускат в приключения, но трябва да се пазят от наранявания и травми.

Дракон 

Мечтите ви се сбъдват

Родените през 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012 г.

Представителите на знака ще останат доволни от това, което им готви годината на Водния заек. Много от мечтите им ще се сбъднат, независимо дали става дума за личния, или професионалния живот. 2023 г. ще донесе разцвет на семейните двойки.

Проблемите ще се разрешават и лесно ще бъдат намирани верните решения. Периодът е добър за увеличаване на семейството с наследник. Необвързаните трябва да са нащрек, защото може да помислят за любов нещо, което да се окаже измамно.

Упоритата работа и отдаденост няма да минат незабелязано за околните и през следващите 12 месеца кариерата ще получи силен тласък напред. Завършващите студенти ще открият истинското си призвание.

Залагането на неща, които действително ги увличат, ще доведе родените под знака на Дракона до светло финансово бъдеще. През годината обаче те трябва да бъдат пестеливи, а не да харчат с широки пръсти. За да са добре със здравето, трябва да се хранят балансирано, да спортуват и да се наспиват добре.

Змия 

Поредица от положителни промени

Родените през 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013 г.

Годината идва с поредица от положителни промени. Нещата, върху които хората от този знак са работили упорито, ще започнат да се отплащат. Трябва обаче да бъдат дипломатични с опонентите в службата, за да си спестят конфликти и напрежение.

Финансовото състояние ще има върхове и спадове, но няма да доведе до драматични ситуации. Добре е Змиите да инвестират там, където смятат за правилно, а не да се водят от това къде си влагат парите всички.

Представителите на знака, които планират сватба, ще могат докрай да се насладят на празника, близките и приятелите си. За семейните годината ще е различна от предишните, защото ще имат повече време за половинката си.

Родените под знака ще открият тайната как да балансират успешно между личния и професионалния живот. Често те се грижат повече за здравето на любимите си хора, отколкото за своето. Тази година е особено важна, за да се посветят на духовното си благополучие.

Кон 

Откривате нови дългосрочни източници на финансиране

Родените през 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014 г.

В работата родените под знака Кон ще са изпълнени с енергия и предприемачески дух. Ще търсят предизвикателствата и няма да изчакват те да ги намерят. Годината е добра за всякакъв вид разговори, включително преговори за повишение.

Представителите на знака трябва да покажат на околните, че ценят самите себе си, за да бъдат ценени и от другите. По отношение на харчовете това е година на разума, когато Конете няма да се поддават на импулса си да пилеят.

Разходите ще са добре насочени, но това не означава, че няма да остане място и за удоволствия. Ще открият нови източници на финансиране, от които ще се ползват дългосрочно. В любовта периодът е благоприятен за преоткриване на половинката и за разрешаване на наболял семеен проблем.

Необвързаните ще започнат нова връзка, която може да се окаже най-подходящата до момента. Здравето ще изисква особено внимание през следващите 12 месеца, възможни са наранявания.

Овца 

Успехи в кариерата

Родените през 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015 г.

Годината ще е противоречива за представителите на знака. През първата половина всичко ще върви по мед и масло, но през втората са възможни пречки и забавяния.

Успехът в кариерата ще дойде с работата в екип. Месеците до лятото ще са подходящи за постигане на напредък по важни проекти, за които не е изключено да се издейства допълнително финансиране.

В началото на есента тенденцията ще се обърне и усещането ще е, че се върви срещу течението. По отношение на финансите не е зле да има оставени малко средства настрани за непредвидени обстоятелства, които може да объркат бюджета. При възникване на финансов проблем обаче представителите на знака ще могат напълно да разчитат на подкрепа на близките си.

Необвързаните сред тях ще се забавляват много през годината и ще се радват на свободата си. Семейните трябва да се пазят от рутината. Здравето ще е добро, психиката ще устои на всичко.

Маймуна 

Необвързаните да отворят сърцата си, семейните ще пътуват

Родените през 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016 г.

Важно е родените под знака на Маймуната да се заобиколят от позитивни личности, защото обкръжението ще им влияе значително и ще определя настроенията и решенията им.

Началото на годината ще е свързано с усилена работа и новите контакти ще са основополагащи за напредъка в професията или бизнеса. Към края на годината ще се наложи равносметка и пренареждане на приоритетите. Парите няма да липсват, но е добре сметките да се следят внимателно и да няма разточителство, а харчовете да са добре премислени за най-необходимото и належащото. Семейните ще опитат да освежат връзката си и да направят живота си по-интересен с нови съвместни проекти или пътувания. Необвързаните трябва да отворят сърцата си за неочакваното и да не се страхуват да споделят чувствата си.

В началото на периода е възможно да се обади хроничен здравословен проблем. Необходими са паузи за пълноценна почивка за прогонване на стреса.

Петел

Усилията ви се отплащат богато

Родените през 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017 г.

Годината ще започне с толкова много работа, че Петлите трудно ще намират дори и минута време за себе си. Ще им се налага да са на всички фронтове едновременно, затова ще се наложи да са много добре организирани. С напредването на месеците позициите ще придобият голяма яснота и усилията ще започнат да се отплащат богато.

Периодът е идеален за раздвижване с инвестиции на авоарите в банката или за искане на повишение от шефовете. Доходите ще нарастват и родените под знака Петел ще могат да си позволят да поглезят себе си и най-близките си. Със семейната половинка е добре да се обсъди покупката на жилище.

Необвързаните ще живеят в ритъма на желанията си и едва ли ще свият гнездо през тази година. Петлите ща са много чувствителни спрямо обкръжението си през следващите 12 месеца и е възможно стресът да им изиграе лоша шега.

Ще е добре летният период да бъде използван за пълноценно релаксиране.

Куче

Голяма социална активност

Родените през 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018 г.

Предстои голяма социална активност и разширяване на кръга на полезните контакти. Професионалният живот ще възнагради работата в екип, а през почти цялата година преговорите, срещите, подписването на договори и инициирането на нови проекти ще е успешно. Периодът е добър за създаване на фирма и лансиране на собствен бизнес. Финансите ще са стабилни и представителите на знака ще живеят по-добре и спокойно от миналата година.

През първите месеци и обвързаните, и необвързаните ще отделят малко време за любовния си живот и ще предпочитат да са в компанията на приятели, но се налага да бъдат направени усилия, за да не се стигне до проблеми.

Лятото ще помогне за повече креативност в интимните отношения и балансът ще бъде възстановен. Прекалено заети, Кучетата често пренебрегват зова на организма си, но сега ще се наложи да се вслушат в него и да постигнат по-добро качество на живота.

Прасе

Нова кариера

През 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019 г.

Годината ще донесе край на един професионален цикъл и начало на нов, което ще наложи вземането на важни решения.

Периодът ще е много благоприятен за започване на мащабни проекти. Възможна е преориентация на кариерата към сфери, които ще донесат по-голямо удовлетворение и по-пълноценна реализация. Изобщо годината ще е богата на положителни промени и предизвикателствата трябва да бъдат посрещани с готовност.

Умело управление на бюджета и финансова стабилност ще съпътстват следващите 12 месеца. В любовния живот се чувства умора и монотонност, но към есента постоянните двойки ще преоткрият страстта, а необвързаните ще преживеят разтърсваща любов. И едните, и другите ще положат много усилия половинките им да се чувстват специални чрез вълнуващи романтични жестове.

Семейните трябва сериозно да помислят за увеличаване на семейството. Здравето ще е стабилно и родените под знака ще имат енергия да се справят с всички задължения.