Джеймс Франко ще бъде Фидел Кастро

06.08.2022 24 часа
СНИМКА: туитър/ Variety
СНИМКА: туитър/ Variety

Американският актьор Джеймс Франко ще влезе в образа на Фидел Кастро във филма "Алина от Куба", независима продукция за дъщерята-бунтарка на бившия кубински лидер, съобщи АФП, като се позова на продуцента.

"Режисьорът искаше някой, който прилича физически на Фидел Кастро и който носи харизмата му", каза за АФП продуцентът Джон Мартинес О'Фелан.

Това ще е втора роля за 44-годишния Франко след обвиненията от 2018 г. за сексуални злоупотреби от студентки в актьорската му школа. В интервю миналия декември актьорът, носител на "Златен глобус" и номиниран за "Оскар" за ролята си в продукцията "127 часа", призна, че е имал сексуални отношения с някои свои студентки.

Режисьор на "Алина от Куба" е Мигел Бардем, братовчед на испанския актьор Хавиер Бардем. Снимките започват на 15 август в Колумбия.

Актрисата Ана Вияфаня ще изиграе Алина Фернандес, дъщеря на Кастро и Наталия Ревуелта, в чийто образ ще влезе аржентинката Миа Маестро.

Алина Фернандес, на 66 г., живее в изгнание от 90-те години на миналия век в Маями, САЩ. Тя е критик на кубинската революция и автор на автобиографична книга.