Майкъл Джордан и куп още знаменитости плакаха за Кобе

25.02.2020 24 часа
Великият Майкъл Джордан не успя да спре сълзите си. Снимки РОЙТЕРС
Великият Майкъл Джордан не успя да спре сълзите си. Снимки РОЙТЕРС

Цяло съзвездие от най-известните баскетболисти, актьори, певци, други звезди от спорта и шоубизнеса и много фенове се разделиха на емоционална церемония с легендарния баскетболист на „ЛА Лейкърс“ Коби Брайънт и дъщеря му Джиана, които загубиха трагично живота си в катастрофа с вертолет в околностите на Лос Анжелис, предаде Ройтерс.

"Заедно с Коби умря и част от самия мен. Почивай в мир, малки братко", каза Джордън през сълзи, докато голяма част от пълната зала плачеше с него.

Певицата Бионсе откри мемориала с изпълнение, а речи държаха бившият съотборник на Коби Шакил О'Нийл, голямата звезда на Лейкърс от 80-те Меджик Джонсън и считания за най-добър играч в историята Майкъл Джордън, който се разплака по време на спомените си за Коби и срещите им на игрището и извън него.

Сред публиката, наред с хиляди фенове на „Лос Анджелис Лейкърс“, бяха Дженифър Лопес, Куин Латифа, Джими Кимел и Алиша Кийс.

Мемориалът в зала „Стейпълс сентър“, където Коби Брайънт игра през звездната си кариера, беше наречен „Тържество на живота“.